Co Jihlavě odevzdali, Vyškovu by sebrat měli. Ševci jedou do Drnovic

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Padla kosa na kámen. Aneb fotbalový Zlín zaváhal a poprvé doma ve druhé lize ztratil. Vítězné tažení skončilo, snad jen na chvíli a mohlo by pokračovat už od soboty, kdy v 10:15 hraje Zlín na domácím hřišti Vyškova v Drnovicích. Tým trenéra Kameníka se drží na třetí příčce, má 22 bodů oproti zlínským 35, ale má zase ambici poprat se na jaře o postup. Už dvakrát (jednou na úkor Zlína) se to v baráži nepovedlo.

„Ale Vyškov je velice těžký soupeř, určitě se budou chtít vytáhnout, my zase máme co napravovat, nikdo si nesmí myslet, že dostaneme něco zadarmo, kdepak,“ má jasno jeden ze zlínských tahounů Vukadin Vukadinovič. Ten skóroval i proti Jihlavě, ale tentokrát to stačilo jen na bod.

„Viděl jsem celý zápas, byl zajímavý, Zlín mohl vést do půle klidně dva i tři nula, ale pak mohl taky prohrát, hosté vyrovnali a měli na kopačce i vítězný gól,“ všímá si na dálku zlínský exklenot, dnes opora Jablonce Martin Cedidla.

Pak shrnuje a dává najevo realistické vidění věcí druholigových.

„Je tu šestibodový náskok, to je velice dobrá výchozí pozice, Zlín by měl uspět proti Vyškovu a pak hostí druhou Chrudim, budu držet pěsti, aby to vyšlo a před dlouhou zimní pauzou (hraje se ještě na hřišti Táborska) měl klid na rozhodující boje o návrat tam, kam zlínský fotbal paří, tedy mezi naši elitu,“ říká srdcem stále Zlíňan Cedidla.

Zápas s Vyškovem začíná v sobotu 26. října v 10:15. Zlínští fotbalisté zvou fanoušky, aby je přijeli povzbudit, nemají to daleko.