Csaplárova past zafungovala. Fotbalisté Zlína otočili duel v Karviné

Obránce Martin Cedidla (na snímku vpravo) rozhodl o výhře fotbalistů Zlína v Karviné. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína si v sobotu vzpomněli na slova bývalého kouče Josefa Csaplára, když na hřišti Karviné otočili zápas z 0:2 na 3:2 a připsali si druhou výhru v řadě. Famózní obrat završil ve druhé minutě nastaveného času střídající Martin Cedidla, který byl na hřišti sotva minutu.

Myslím, že Karviná po druhém gólu ubrala, sundala nohu z plynu. My jsme si najednou začali vytvářet šance. Dvacet, třicet minut bylo v naší režii. Měli jsme větší vůli po vítězství. Nakonec jsme zápas Csaplárovou pastí otočili,“ radoval se Martin Fillo.

Letní posila z Baníku Ostrava nastoupila po zranění poprvé v lize za Zlín a premiérovým gólem v dresu Fastavu odstartovala parádní stíhací jízdu. „Jsem strašně rád, že jsem po dlouhé době odehrál celý zápas, že mě tam trenér nechal celých devadesát minut. Čtyři týdny jsem byl zraněný a měl jsem trošku obavy jít do utkání po tak dlouhé době. Ale zaplaťpánbůh jsem to zvládl. Když se k tomu přidá gól a vítězství, tak je to nádhera,“ rozplýval se.

První půle ale patřila soupeři. Slezané se dostali do vedení ve 23. minutě po brance Petra Buchty a úvodu druhé půle zvýšil jejich náskok Michal Papadopulos.

Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Věděli jsme, že Karviná je nebezpečná ze standardních situací, mají dobré hráče a dobře nacvičené věci. Po inkasované brance jsme měli jen jednu situaci, kdy Condé střílel nad. Jinak jsme byli v prvním poločase málo aktivní a důrazní. Málo jsme bojovali o míč. Ani vstup do druhého poločasu nebyl dobrý a po nedůrazu na kraji jsme dostali další gól,“ hodnotil sobotní duel kouč Zlína Jan Jelínek.

Ševce vrátil do hry právě uzdravený Fillo. Na 2:2 srovnal z penalty kapitán Tomáš Poznar a konečné tři body trefil Zlínu Cedidla. „Poté jsem viděl, jak kluci zapnuli. Na hráčích bylo vidět, že si začínají věřit. Převzali jsme vývoj hry a věřil jsem, že nám ještě nějaká branka spadne. Následně přišla penalta a to otočení už byl takový bonbónek za tu víru. Kluci na soupeři cítili, že se začínal strachovat a tím jsme je asi porazili,“ je přesvědčený Jelínek.

Jeho tým nyní hostí doma Olomouc.

FORTUNA:LIGA, 4. kolo


MFK Karviná – FC Fastav Zlín 2:3 (1:0)

Branky: 23. Buchta, 47. Papadopulos – 59. Fillo, 79. Poznar z pen., 90.+2 Cedidla. Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Vodrážka – Julínek (video). ŽK: Túlio – Hlinka, Janetzký. Diváci: 1597.

Karviná: Neuman – Santos, Buchta, S. Dramé, Křapka – Mangabeira, Túlio (66. Nešický) – Čmelík, Qose (89. Svoboda), Bartošák (79. Sinjavskij) – Papadopulos (66. Tavares). Trenér: Weber.

Zlín: Dostál (37. Rakovan) – Fantiš, Kolář, Procházka, Vraštil – Conde, Hlinka (90. Simerský) – Reiter (75. Janetzký), Fillo, Y. Dramé (75. Tkáč) – Poznar (90.+1 Cedidla). Trenér: Jelínek. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x