Čtvrteční série dopravních nehod: srážka osobního vozidla s autobusem, zraněný cyklista i havárie motorkáře

Nehoda motorkáře u Valašské Polanky. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Čtvrtek 13. června se ve Zlínském kraji nesl ve znamení dopravních nehod. Hasiči během dne zasahovali u pěti havárií, které se nevyhnuly osobním vozidlům, motorkám, autobusům ani cyklistům.

První ze série dopravních nehod se stala v průběhu dopoledne u Valašské Polanky, kde havaroval motorkář.

Ten se zraněním skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči pomohli s jeho naložením do sanitního vozu,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Půl hodiny před polednem vyjížděli hasiči z Holešova k nehodě osobního vozidla s cyklistou v části Všetuly.

Hasiči poskytli zraněnému cyklistovi předlékařskou péči a předali jej přivolaným zdravotnickým záchranářům,“ sdělil za hasiče jejich mluvčí David Martinec.

Další nehoda se udála v 15:10 u Bzové nedaleko Bojkovic, kde se srazilo osobní vozidlo s autobusem, ve kterém cestovalo 43 osob.

V osobním automobilu cestoval řidič s dítětem a oba skončili v péči posádky ZZS. Hasiči předali Dráčka záchranáčka, dále provedli protipožární opatření a odpojení akumulátoru,“ pokračoval Martinec s tím, že cestujícím z autobusu se nic nestalo a byl pro ně přistaven náhradní autobus.

O dvacet minut později došlo ke srážce dvou osobních vozidel ve Vlachovicích.

Profesionální jednotka z Valašských Klobouk provedla kontrolu zdravotního stavu osob. Dále zasypali hasiči provozní kapaliny sorbentem, odpojili akumulátor a provedli protipožární opatření,“ přiblížil situaci David Martinec.

K poslední čtvrteční nehodě byli vysláni hasiči z Uherského Hradiště do Starého Města na ulici Velehradská, kde se srazila tři osobní auta.

Jeden pasažér skončil v péči posádky ZZS. Hasiči zasypali provozní kapaliny a odpojili u vozidel autobaterie,“ dodal k poslední z nehod Martinec.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x