Čtyři školy ve Zlínském kraji si půjčují „létající lektorku“

Foto: Město Zlín
ZLÍNSKO – Existence sdílených dopravních prostředků nebo třeba kanceláří dnes už asi nikoho nepřekvapí. Že by ale na školách fungoval sdílený vyučující, to je poměrně velká rarita. Jednu takovou „létající lektorku“ si mezi sebou „půjčují“ studenti čtyř středních škol ve Zlínském kraji, kteří se díky ní učí francouzštinu.

Projekt „Létající lektorka“ funguje ve Zlínském kraji už od loňského roku. Pod zajímavým poetickým názvem „létající lektorka“ se skrývá rodilá mluvčí Eileen Elisabeth Lacey, která učí střídavě na čtyřech školách francouzštinu. Formou sdílených hodin s českými vyučujícími působí vždy týden v měsíci na jedné ze čtyř škol.

Působení rodilé mluvčí současně na několika školách vznikla z iniciativy Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť a s podporou Zlínského kraje a města Zlína.

Působení francouzské rodilé mluvčí ve výuce je výborným způsobem, jak si mohou žáci výrazně zlepšit svoje jazykové dovednosti. Proto jsme tento ojedinělý projekt „létající lektorka“ rádi podpořili,“ uvedla k projektu náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková.

Eileen Elisabeth Lacey kromě své rodné francouzštiny a angličtiny hovoří také španělsky a portugalsky. Do Zlína přiletěla z tropického ostrova Réunion, který leží v Indickém oceánu, a je francouzským zámořským departementem.

Tam pracovala ve škole, která má partnerství s gymnáziem na Lesní čtvrti a v rámci této spolupráce vznikl nápad „sdílené vyučující“, který Gymnázium Zlín – Lesní čtvrť za podpory Zlínského kraje a města Zlína zrealizovalo,“ upřesnil tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Eileen Elisabeth Lacey učí kromě zlínského gymnázia také na Gymnáziu Otrokovice, Gymnáziu Jana Pivečky Slavičín a v Základní škole Zlín, Kvítková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x