Čtyři, tři, dva, Jeden svět ve Zlíně proběhl již po páté

Foto: Jeden svět Zlín
ZLÍN - Ve Zlíně proběhl již pátý ročník prestižního festivalu dokumentárních filmů zaměřených na lidská práva. Čtyři projekce, jeden koncert a více než 250 návštěvníků! Akci pod záštitou Člověka v tísni za finanční podpory města Zlín a partnerů uspořádali dobrovolníci - studenti středních a vysokých škol.

Tradičně promítání i diskuze probíhají v Golden Apple Cinema . ,,Když jsme vymýšleli, co s festivalem dál, mysleli jsme hlavně na bezpečí a pohodlí našich diváků. Proto jsme přistoupili k řešení letošní festival přenést přímo za diváky do oblíbených zlínských podniků a snížit tak kapacitu míst. Opustit prostory multikina Golden Apple Cinema nebylo jednoduché rozhodnutí, ovšem už první promítací den jsme věděli, že to bylo rozhodnutí správné.” vysvětluje rozhodnutí koordinátorka festivalu ve Zlíně Eva Baťová.

Letošní návštěvníky tak mohlo přilákat nejen téma dokumentu, či zajímavý host, ale také atraktivní prostředí. Dokumenty byly pečlivě vybírány a zasazovány do míst s podobnou atmosférou. Zahájení festivalu a projekce snímku režisérky Apoleny Rychlíkové Češi jsou výborní houbaři proběhlo ve zlínské kavárně Jedním tahem. Pro návštěvníky byl připraven uvítací drink v podobě prosecca a simultánní projekce ve dvou částech kavárny.

Největší divácký úspěch měl makedonský snímek Země medu. K filmu přijel diskutovat uznávaný včelař a pedagog Petr Texl , který odpovídal na podnětné otázky diváků i dlouho po ukončení oficiální diskuze.

Cílem pátečního doprovodného programu Promítání u tebe doma bylo připomenutí, že i když jsou opatření zrušená, opatrnost je stále na místě. Zakončení celého festivalového týdne bylo již v tradičním “jednosvěťáckém” hudebním duchu. Hudební duo Don Juan Disco roztancovali nejen diváky z festivalu, organizátory ale dokonce i náhodné návštěvníky Sklepa 33.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x