Cyklista havaroval v těžko přístupném lesním terénu. Pomohla mu aplikace Záchranka

Foto: ZZS ZK
VIZOVICKO – O tom, že aplikace Záchranka může být velmi užitečná a nápomocná třeba v případě, kdy si nejste jisti svou polohou, se přesvědčil cyklista, který na Vizovicku v blízkosti rozhledny Doubrava v lesním terénu přeletěl přes řídítka a utrpěl zranění. Díky aplikaci dokázaly operátorky ZZS ZK muže okamžitě lokalizovat a poslat k němu potřebnou pomoc.

Na místo jako první přijela jednotka hasičů z Vizovic, která muži poskytla laickou první pomoc. Postupně na místo dorazila také hlídka policie a posádka zdravotnické záchranné služby ze Zlína.

Muž, kterého jsme zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče, utrpěl úraz horní končetiny a žeber. Ve vakuové matraci nám ho hasiči v těžko přístupném lesním terénu pomohli transportovat do sanitky,“ uvedla tisková mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Posádka záchranné služby poté cyklistu odvezla k dalšímu ošetření do úrazové ambulance Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Nutno dodat, že muž měl na hlavě přilbu. Ta ho zřejmě ochránila od případných mnohem vážnějších zranění,“ dodala Netopilová Sluštíková.

Zdravotníci záchranné služby apelují na cyklisty a uživatele koloběžek, aby vždy mysleli na ochranné pomůcky, i když nejsou přímo zákonem nařízené.

Jeden nešťastný okamžik vám může změnit život. Stále častěji totiž naše posádky vyjíždí k úrazům třeba na elektrokoloběžkách, kdy jejich řidiči žádné ochranné pomůcky nemají. Následky pak mohou být a bývají fatální,“ uzavřela mluvčí záchranářů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x