Cyklojízdu z Dubnice do Otrokovic museli organizátoři zrušit

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Oblíbená hobby cyklojízda mezi partnerskými městy slovenskou Dubnicí nad Váhom a Otrokovicemi se měla uskutečnit v sobotu 26. září. S platností od pátku 18. září slovenský krizový štáb zařadil Českou republiku na seznam krizových zemí. To je důvodem zrušení letošní cykloakce, serveru Zlin.cz to oznámila muvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Účastníci cyklojízdy by totiž museli předložit negativní test na koronavirus, který nesmí být starší 72 hodin. Pokud by ho nepředložili, museli by nastoupit pětidenní karanténu a následně stejně podstoupit testy. Kromě praktické komplikace při samotné akci by účastníci museli vynaložit finanční prostředky na testování, přičemž test v České republice stojí přibližně dva tisíce korun.

„Jedná se o takovou komplikaci, že jsme se po dohodě s vedením města Dubnica nad Váhom rozhodli celou akci zrušit. S vedením města Otrokovice jsme zvažovali i variantu, že by se cyklojízda uskutečnila jen na území České republiky, ale bohužel část organizačních záležitostí zajišťovala slovenská strana a my už bychom nebyli schopni v tak krátkém termínu akci přeorganizovat,“ uvedl jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek. Přitom podotknul, že se jedná o akci mimořádně časově, finančně i organizačně náročnou.

Tradici ale obě zúčastněná města nechtějí přerušit. V následujících letech chtějí na čtyři úspěšné cyklojízdy navázat a pokračovat v jejím konání. Předběžný termín na příští rok je stanoven na 12. června. Tento termín ale musí posvětit i vedení města Dubnica nad Váhom a musí být schválen otrokovickými radními. „Kvůli pandemii koronaviru byly letos zrušeny veškeré akce a setkání s našimi partnerskými městy. Zrušení cyklojízdy mě ale obzvlášť mrzí. Pro mnohé přihlášené účastníky to bude velké zklamání. Doufám, že se příští rok všechno vrátí do starých kolejí a že roční pauza nenaruší naše vzájemné vztahy,“ povzdechla si starostka Otrokovic Hana Večerková.

Město Otrokovice má tři partnerská zahraniční města. Slovenskou Dubnici nad Váhom, maďarský Vác a polské Zawadzkie. Úzké vztahy udržuje také s baťovským městem Partizánske.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x