Další cena pro Daniela Hufa! Nejlepší brankář ligy se stal i nejužitečnějším hráčem play-off

Foto: David Peška
ZLÍN - Gólman zlínských Beranů Daniel Huf sbírá jednu individuální cenu za druhou. Po trofeji pro nejlepšího brankáře Chance ligy v sezóně 2022/2023 získal také cenu pro nejužitečnějšího hráče play-off. Na děleném druhém místě v hlasování sportovních manažerů skončili jeho spoluhráči Denis Kindl a Daniel Gazda.

Daniel Huf nastoupil v play-off do všech patnácti zápasů a jedenáct z nich dovedl do vítězného konce. Beranům nejprve pomohl k postupu přes Porubu, v semifinále zastavil vítěze základní části z Třebíče a ve finále trápil střelce vsetínského rivala.

Měl opravdu hodně práce, Berani totiž byli po celé play-off pod střeleckým tlakem soupeřů. Huf však zneškodnil 94,11 % všech střel a právě on byl pomyslným jazýčkem na vahách, který vyrovnané zápasy překlápěl na zlínskou stranu. Huf sice ani jednou neudržel čisté konto, hned v šesti duelech však soupeři dovolil jen jediný gól. V průměru inkasoval jen 2,07 x za zápas.

Cesta na prvoligový vrchol nebyla pro Berany ani zdaleka hladká a v průběhu sezóny se museli potýkat s turbulentními změnami. „Prošli jsme si těžkými momenty, kdy jsme byli na úplném dně a lidi na nás nechodili, protože se nám nedařilo. Pak ale přišly nějaké změny a začalo se to vyvíjet dobře jak pro mě, tak pro celý tým,“ vzpomíná čerstvě čtyřiadvacetiletý brankář.

Roli prvního brankáře si mladý odchovanec vybojoval už zkraje sezóny a svým spoluhráčům byl spolehlivou oporou v zádech i po celé play-off. „V play-off jsem se hokejem vyloženě bavil. Do každého zápasu jsem byl naprosto pohlcený, nepřemýšlel jsem nad ničím jiným než nad chytáním. V situacích, kdy jsme byli pod tlakem, jsem věděl, že ze sebe musím vymáčknout všechno, a to mě moc bavilo,“ říká zlínský maskovaný muž.

I on má tak obří podíl na tom, že sezóna skončila úspěchem. Berani v třaskavé finálové sérii v šesti zápasech zdolali rivala ze Vsetína a před vyprodaným domácím stadionem tak oslavili titul mistrů Chance ligy. „Byl to pro mě obrovský zážitek. Od malička jsem snil, že na domácím hřišti před narvanými tribunami něco vyhraju a teď se to povedlo. Při oslavách s pohárem jsem chvílemi měl i slzy v očích,“ popisuje Huf.

Nyní rodáka z Kroměříže čekají vysokoškolské státnice a následně příprava na další sezónu ve žlutomodrém dresu. „V hlavě mám pořád jasně daný cíl, který tady chci dokázat. Opět se pečlivě připravíme, aby příští sezóna byla stejně nebo i ještě více úspěšná než ta letošní. Věřím, že znovu poskládáme silný tým,“ těší se zlínská brankářská jednička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x