Další díl neporazitelnosti? Zlín hostí ve druhé lize béčko Slavie

Foto: FC Zlín
ZLÍN - 7. kolo druhé nejvyšší soutěže. Fotbalisté Zlína "ve vatě". Po šesti utkáních šestnáct bodů, jediný obdržený gól a zatím docela suverénně první příčka. Ta, jak známo, zaručuje přímý postup do nejvyšší soutěže. Ale prosím, rychle na zem. Ke splnění cíle je předaleko. Ale taky platí, že roli favorita ze ševců nikdo nesejme. A oni se tomu ani nebrání.

Brankář Stanislav Dostál, který zatím kapituloval jedinkrát, minule v duelu ve Vlašimi po přesném odrazu míče od tyče, je prvním držitelem krásného nového ocenění Chance Keeper. Tedy vždy po pěti kolech udělovaném titulu nejlepšího brankáře soutěže.

„Každé individuální ocenění těší, vždy je ale důležitější výsledek. To ví každý z nás,“ glosuje zkušená opora lídra druhé nejvyšší soutěže. A moc dobře také ví, že půjde o další důležitý zápas s mladými slávisty. Hraje se „tradičně“ v pátek od 18 hodin. „Těšíme se na fanoušky, jsou pro nás hodně důležití, patří jim náš díky, dobré výsledky jdou i za nimi,“ má jasno Dostál.

Hodně daleko od jeho branky se při útočných eskapádách ocitá Vukadin Vukadinovič, velezkušený útočník Zlína.

„Já bych soupeře v nejmenším nepodceňoval. Vždycky je otázka, jestli tým posílí hráči A týmu. Olomouc na to vsadila a měli jsme opravdu co dělat, výhra o gól je cenná. Slavia je sama o sobě značka kvality, mladí kluci jsou „trendy“, odmala jim trenéři vštěpují návyky, jako jsou běžecká rychlost na trávníku i okamžité rozhodování, rádi hrají technicky i útočně. Na naší straně musí být taktická vyspělost a taky vysoká míra zkušeností, většina z nás hrála první ligu, to by mělo být znát. Roli favorita přijímáme, ale musíme to podložit absolutní mírou nasazení,“ zve na zápas pod tři zlínské stožáry populární „Vuki“.

Zobrazit fotogalerii >>