Dárci krve a kostní dřeně budou mít hromadnou dopravu na rok zdarma

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Vedení Otrokovic poděkuje dárcům krve a kostní dřeně roční jízdenkou na městskou hromadnou dopravu zdarma. Ti se musí přihlásit na městském úřadě do konce ledna.

V průměru dostane každý občan České republiky za svůj život pětkrát transfuzi a čtrnáctkrát lék vyrobený z krve. Doposud se však vědcům nepodařilo najít způsob, jak tuto vzácnou tekutinu uměle nahradit, a proto se zdravotnictví bez dárců neobejde. Toho si je vědom nejenom Červený kříž, který tyto dobrovolníky oceňuje, ale také vedení města Otrokovic.


Oceňujeme dárce tak, že jim uhradíme celosíťovou roční jízdenku na městskou hromadnou dopravu. Také jim poskytujeme slevy do městských zařízení, jako je kino v otrokovické Besedě, městské koupaliště na Štěrkovišti nebo sportovní areál Baťov,“ uvedla tisková mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Slevy platí pro občany Otrokovic, kteří darovali kostní dřeň nebo jsou držiteli Zlaté Janského plakety za 40 bezpříspěvkových odběrů krve či držiteli Zlatého kříže 3. – 1. třídy.


„V registru dárců, kteří se nám historicky přihlásili, máme 230 osob, to jsou ale pouze ti, kteří si o ocenění sami zažádali. V Otrokovicích je jich pravděpodobně mnohem více, ale bohužel toto přesné číslo neznáme, dodala Lenka Vaculová.

Aby mohli být dárci krve zapsáni do registru a mohli čerpat výhody na jízdném a vstupném, musí se osobně přihlásit na odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice, a to do 31. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x