Dárek pro lékaře Baťovy nemocnice? Speciální graffiti od ProroKa

Foto: KNTB
ZLÍN – První říjnový den slaví zdravotnická zařízení po celém světě Mezinárodní den lékařů. Na své lékařky a lékaře myslí také Baťova nemocnice ve Zlíně, která jim při této příležitosti jako poděkování za jejich práci nechala namalovat speciální graffiti.

Profese lékaře patří k nejstarším na planetě, je náročná a zároveň obdivuhodná. Dovednosti a znalosti lékařů pomáhají zachraňovat lidské životy, mají obrovskou zodpovědnost.

Chtěl bych všem našim lékařkám a lékařům poděkovat za jejich každodenní nasazení, profesní umění, empatii, za vše, co pro nemocnici a pacienty dělají. Máme medicínu na opravdu vysoké úrovni, do specializovaných center se sjíždějí pacienti z celého kraje. Je to velmi náročná profese, lékařky i lékaři mají můj obdiv,“ řekl ředitel Krajské nemocnice T. Bati Jan Hrdý.

Baťova nemocnice zaměstnává více než 500 lékařů, což je zhruba pětina všech zaměstnanců. Lékařům k jejich svátku vedení nemocnice kromě gratulace a drobného dárku věnovalo také speciální přání ve formě originálního graffiti.

S kolegy jsme oslovili zlínského street artového umělce Michala Filáka alias ProroKa, aby namaloval na jednu z budov v nemocnici své poděkování lékařům. Pojal to obecněji a děkuje vlastně všem zdravotníkům,“ dodala mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.