Dárek pro trenéra Vrbu: půllitr vrbovice záchranovice

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Fotbalisté dosud předposledního prvoligového Zlína mobilizují síly. Cílem je pod novým trenérem Pavlem Vrbou samozřejmě záchrana nejvyšší soutěže. Nelehkou misi načne zkušený trenér se svým realizačním týmem a hráči už v neděli proti ostravskému Baníku.

Plnit nelehké cíle by měli hlavně aktéři na hřišti, ale každá pomoc dobrá i mimo ně.

Na závěr předsezónní tiskovky dostal Pavel Vrba malý dárek. Půllitr poctivé švestkové slivovice od zlínských novinářů. Jde o zcela speciální šarži, má pojmenování „vrbovica záchranovica“. Trnky coby základ moravského národního léku rostly na Provodově jen kousíček od zdejší krásné letité vrby. A to ještě v čase, kdy zkušený muž neměl do Zlína namířeno.

Rozveselený trenér přijal dárek s úsměvem a v dobré náladě. Jde o to, že se láhev může otevřít až po jarní záchraně mezi českou elitou. Jinak by mu hrozilo, že ji musí žurnalistům vrátit.

„Klidně si udělejte rysku, ani se jí nedotknu, ale bude motivovat. A navíc slibuji, že když všechno dobře dopadne, pro což uděláme vše, hráči i my ve vedení, tak dovezu na oslavu taky svoji, myslím, že ji také nemám špatnou,“ dodal Pavel Vrba.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->