David Navrátil: zimní stadion není jen hokej

David Navrátil (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Na hokej občas chodil jako kluk, závodně hrál spíše volejbal, ale zlínský zimní stadion, vlastně stadiony, je už dvanáctým rokem jeho pracovištěm. David Navrátil je jeho ředitelem, práce je s tím fůra, to se ví. Ale už méně to, že je "rachoty" snad ještě více, když se nehraje hokej. To pak David a jeho lidé musejí napnout hodně sil...

Popelka i Sněhurka na ledě, nebo koncert skupiny Lucie. Krátký výčet představení z poslední doby, kde nefigurují v hlavní roli hokejisté. Může být ze starého zimního stadionu multifunkční aréna?

Jistě, může a vlastně také je, ale jedním dechem dodávám, že to máme mnohem složitější než v moderních halách, které už byly stavěny pro dnešní dobu. Náš zimní stadion je z konce padesátých let a zastřešen byl na začátku šedesátých. Ale samozřejmě máme zájem nabízet i jinou zábavu než napětí mezi brankami. I když dobře víme, jakým fenoménem je v našem městě hokej.

Tuším, že podmínky vzhledem k letitosti zimního stadionu budou trochu jiné, než řekněme v Ostravě, Třinci, Českých Budějovicích nebo Pardubicích…

Tušíte jistě naprosto správně. Největším problémem je přístup často nákladné a náročné techniky na plochu, jsme poněkud utopení pod úrovní terénu, musíme složitě stavět a pak zase likvidovat rampu. Ale dovolím si říct, že i přes obtíže se docela daří. Divácký zájem na muzikály na ledě nebo koncerty bývá veliký. Jak každý ví, nejde přitom na vstupenkách o malý zásah do rodinného rozpočtu.

Co se vlastně třeba v případě muzikálu na ledě mění?

Musíme sundat plexiskla, ledová plocha se zakrývá, část se musí zabělit, samozřejmě musíme lidi na ploše na něco posadit, o rampě už jsem mluvil, ale je toho daleko více.

Koho máte v diáři v dohledné době?

Už máme téměř obsazený rok 2020, ale hledáme termíny i pro ten další. Jen námátkou tu vidím skupinu Kabát, další muzikály na ledě, chceme myslet na ryze dětská představení, nikoliv nereálným snem je třeba ruský ledový cirkus. Kvalitní produkce na nás bude vždycky tlačit a žádat adekvátní zázemí, třeba včetně šaten pro umělce.

Myslí se na to v případě avizované rekonstrukce stávajícího zimního stadionu?

Jsem přesvědčen, že ano, dnešní zimní stadiony už opravdu musejí vycházet z polyfunkčnosti. Uvidíme, jak to všechno dopadne, zatím se mluví o tom, že by se mohl začít měnit stadion někdy od roku 2022. Vypadá to daleko, ale je to v letu času vlastně relativně za rohem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x