Děkanem zlínské fakulty managementu a ekonomiky dál zůstává Tuček

ZLÍN – Fakultu managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nadále povede jako děkan David Tuček. Rektor univerzity Vladimír Sedlařík mu předal jmenovací dekret na druhé funkční období trvající čtyři roky, řekla serveru Zlin.cz mluvčí univerzity Petra Svěráková.

Fakulta managementu a ekonomiky vznikla v roce 1995, a je tak druhou nejstarší fakultou zlínské univerzity. Tuček ji povede druhé období. „V minulém období se nám na fakultě podařilo nastavit týmového ducha spolupráce. Velmi rád budu pokračovat v rozdělané práci,“ uvedl Tuček.

Loni získala fakulta institucionální akreditace pro ekonomické obory, a to jako jedna z prvních vysokých škol v Česku. „Renomovaná britská společnost Times Higher Education fakultu opakovaně vyhlásila za nejlepší českou vysokou školu v oborech zaměřených na účetnictví a finance a na obchod a management,“ uvedla Svěráková.

V následujících čtyřech letech se chce děkan zaměřit hlavně na kvalitu, a to ve všech klíčových oblastech. „Nadále musíme získávat kvalitní studenty, kterým nabídneme kvalitní vzdělání. Zaměříme se na relevantní výzkum a inovace. V oblasti internacionalizace pak půjde jak o získávání zahraničních studentů a intenzivnější výjezdy našich studentů do zahraničí, tak mobility akademických a vědecko-výzkumných pracovníků,“ uvedl Tuček. Podle něj musí fakulta také hrát aktivní třetí roli v životě města a regionu a dbát na vlastní personální rozvoj.

David Tuček je absolventem Vysokého učení technického v Brně, Fakulty technologické a doktorského studijního programu na Fakultě podnikatelské VUT v Brně. Habilitoval v roce 2007 na UTB ve Zlíně v oboru Ekonomika a management podniku. Garantuje magisterský a doktorský studijní program Průmyslové inženýrství.

Tuček je autorem a spoluautorem více než 30 publikací indexovaných na Web of Science a stejného počtu publikací indexovaných v databázi SCOPUS. „V rámci vědecko-výzkumných aktivit se zaměřuje na oblast Business Process Managementu a Průmyslového inženýrství. Vedl řadu projektů pro průmyslovou praxi, je spoluautorem užitného vzoru a patentu evidovaného na Úřadu průmyslového vlastnictví v oblasti ergonomie,“ uvedla Svěráková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x