Dění v Otrokovicích zpestří i v příštím roce plno kulturních akcí

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Každý měsíc v roce 2023 čeká obyvatele Otrokovic zajímavá kulturní akce. V plánu je jich hned čtrnáct a v programu se představí i několik novinek.

„Kulturní život tvoří nedílnou součást dění ve městě. Proto se prostřednictvím městských akcí snažíme nabídnout lidem pestrý a dostupný program, díky kterému mohou strávit společné chvíle s rodinou, dětmi či přáteli. Prostřednictvím městských akcí je to možné každý měsíc. Srdečně proto všechny zveme k návštěvě a věříme, že naše nabídka zaujme širokou veřejnost a my budeme potěšeni hojnou účastí,“ pozvala na městské kulturní akce v Otrokovicích starostka Hana Večerková.

Začátek roku bude tradičně patřit Městskému plesu. Ovšem hned první novinku přinese únor. Na náměstí se totiž uskuteční první Otrokovický fašank.

 „Spojili jsme síly s dobrovolnými hasiči, kteří průvod masek pořádají každým rokem. O ten lidé nepřijdou, naopak je budou moci sledovat nejen na trase ale nově i na náměstí, kde bude připraven další kulturní program. Nebudou chybět ani tradiční zabijačkové speciality. Pomocnou ruku nám podá také DDM Sluníčko, které se připojí do průvodu s dětmi v maskách,“ uvedljednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

V březnu město již poněkolikáté ocení nejlepší sportovce a pedagogy.

„Další novinka nás čeká v dubnu, kdy budeme mezi žáky základních škol a studenty víceletého gymnázia hledat ty nejnadanější při vzdělávací akci Otrokovice mají talent. V rámci této akce budeme spolupracovat s otrokovickými školami,“ představil program Pastuszek.

O měsíc později, tedy v květnu, se otevře řeka Morava. Park před Společenským domem potom ovládne Májová pouť. V roce 2023 nebude chybět ani oblíbená mezinárodní hobby cyklojízda. Tentokrát trasa povede z Dubnice nad Váhom do Otrokovic.

V červenci a srpnu potom rozezní přístaviště dvojkoncerty regionálních kapel.

Nejrozsáhlejší akcí ovšem budou i v následujícím roce dvoudenní Otrokovické letní slavnosti. Ty se uskuteční v termínu od 15. do 16. července. Hlavní program se nově přesune do Rekreačního areálu Štěrkoviště. Část programu ale zůstane i na jiných místech ve městě. Zejména v Kvítkovicích, v otrokovickém přístavišti a na modelářském letišti Bělov.

Začátek podzimu je potom neodmyslitelně spjatý s Michalskou poutí a Michalfestem. Ten představí regionální kapely. V říjnu přijde na řadu slavnostní večer, kterým si Otrokovice připomenou Den vzniku samostatného československého státu. Tradičně budou předána i ocenění významným osobnostem. V polovině listopadu projde městem lampionový průvod a večerní oblohu rozzáří ohňostroj.

V předvánočním čase se na náměstí 24. listopadu rozsvítí vánoční strom. K této oblíbené události tradičně patří také charitativní akce „Otrokovice pomáhají potřebným“. A v jednání je také adventní bruslení.

 „Kromě vyjmenovaných akcí městského významu, které připravujeme pro město, pořádáme v průběhu roku celou řadu dalších kulturně-společenských akcí pro veřejnost. V našem programu lidé najdou také koncerty, kina, festivaly, výstavy i cestovatelské přednášky. Zájemci o kulturu jsou u nás srdečně vítaní,“ uzavřel Pastuszek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x