Derby patřilo domácímu Slovácku, s fanoušky slavil i majitel klubu Zemek

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) prohráli se Slováckem 0:2. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – V Uherském Hradišti bylo v sobotu večer hodně veselo. Fotbalisté Slovácka totiž zakončili famózní sezonu výhrou nad regionálním rivalem ze Zlína 2:0. Derby už v deváté minutě rozhodl záložník Lukáš Sadílek, triumf favorita v závěru pečetil střídající Václav Jurečka.

Svědíkův tým si upevnil čtvrté místo v tabulce, které je historicky nejlepším umístěním klubu v nejvyšší soutěži. Dosud byl tým z Uherského Hradiště nejlépe pátý v ročníku 2003/2004. A slaví postup druhého předkola Evropské konferenční ligy.

Jsem strašně rád, že jsme úspěšnou sezonu potvrdili v tomto derby. Pro to fotbal děláme, dali jsme do toho maximum po celou sezonu, teď si to vychutnáváme a slavíme s fanoušky,“ zářil trenér Slovácka Martin Svědík, který po zápase obdaroval věrnou fanynku Růženu Paškovou kšiltovkou.

Společně s hráči a členy realizačního týmu se ploše stadionu po utkání objevil i majitel klubu Zdeněk Zemek, který si rovněž s fanoušky vychutnával největší úspěch od vstupu do klubu v roce 2007. „Přestože máme za sebou historicky nejúspěšnější sezonu, stále si myslím, že můžeme dosáhnout ještě výš a že současné úspěchy jsou pro nás všechny povzbuzením a dodáním sil k další tvrdé práci,“ říká podnikatel a majitel ocelářského holdingu Z-Group.

Naopak ševcům to na jaře výrazně drhlo, ve FORTUNA:LIZE skončili až čtrnáctí a do příští sezony si potáhnou šňůru jedenácti zápasů bez výhry.

„Prohrát v derby je špatné, věřil jsem, že toto utkání zvládneme. Rozdíl byl ten, že domácí využili hned první příležitost ke vstřelení gólu a my jsme vyložené šance po celý zápas zahazovali. Proto jsme nebodovali. Byli jsme ale důstojným soupeřem Slovácka, my jsme ale zkoušeli, co se dalo. Oni to zvládli, proto jsou tam, kde jsou. Co se týče mé budoucnosti u týmu, nechám to na vedení, jednám s ním, motivaci pokračovat mám,“ prohlásil dočasný kouč zlínského Fastavu Jan Jelínek.

Od úvodních minut derby se hrála oboustranně ofenzivní partie. Hosté byli nebezpečnější, ale své šance nevyužili, a tak přišel na druhé straně trest.

Šanci Petržely ještě Dostál vyrazil, ale Sadílek pak prostřelil obránce Zlína a svým šestým gólem v sezoně poslal Slovácko do vedení.

V zajímavém průběhu první půle měly šance na góly oba týmy, u domácích aktivní Petržela dvakrát střílel, ale bez efektu. Na straně „Ševců“ měl blízko k vyrovnání Fantiš, ale hlavou těsně minul pravou tyč.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Zlín a v 57. minutě měl na kopačce vyrovnání Martinéz, ale z hranice šestnáctky poslal míč jen těsně vedle Bajzovy branky, podobně jako Vraštil o čtyři minuty později. Slovácko se ale oklepalo a v závěru své vedení navýšilo, když Jurečka zakončoval do prázdné branky. Slovácko vyhrálo čtvrtý z posledních pěti vzájemných ligových duelů.

FORTUNA:LIGA, 34. kolo

1. FC Slovácko – Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 9. Sadílek, 90. Jurečka. Rozhodčí: Marek – Caletka, Novák. ŽK: Jawo (Zlín). Diváci: 1570 (omezený počet).

Slovácko: Bajza – Hofmann, Daníček, Kadlec – Tomič, Sadílek, Mareček (62. Kalabiška), Havlík – Petržela (78. Rezek), Cicilia (69. Kohút), Navrátil (62. Jurečka). Trenér: Svědík.

Zlín: Dostál – Procházka, Kolář (80. Cedidla), Simerský, Matejov (87. Potočný) – Fantiš, Hlinka, Vraštil (72. Jawo), Martínez (72. Janošek), Dramé (80. Čanturišvili) – Poznar. Trenér: Jelínek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x