Desetiletá dívka otevřela cizímu muži. Ten pak vnikl do bytu, kde byly další dvě děti

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – K porušení domovní svobody došlo koncem minulého měsíce v jednom z kroměřížských bytů, do kterého neoprávněně vnikl jednatřicetiletý muž. A to i přesto, že věděl, že se v bytě nenachází osoba, kterou hledal, ale jen tři nezletilé děti.

Koncem února ve večerních hodinách v panelovém domě zaklepal na dveře jednoho z bytů jednatřicetiletý muž. Otevřela mu teprve desetiletá dívka, která byla v bytě s dalšími dvěma nezletilými dětmi. Muž se dívky dotázal na přítomnost otce. Ta mu odpověděla a dveře uzavřela.

Podezřelý následně pomocí kliky neuzamčené dveře opět otevřel a vstoupil do bytu. Zde setrval nějakou dobu v chodbě s nezletilou, které se opakovaně doptával na rodiče,“ uvedl k případu policejní mluvčí Radomír Šiška.

Muž po chvíli byt opustil a před domem se následně setkal s otcem dívky. „Ten na základě zjištěných informací nahlásil protiprávní jednání na policii,“ pokračoval Šiška.

Podezřelému tak hrozí za trestný čin porušování domovní svobody až dva roky za mřížemi.

Aby se předcházelo podobným případům, policie radí dětem následující: Nikdy nemluvte s cizími lidmi. Nikdy neotvírejte cizím lidem, i kdyby za dveřmi prosili o pomoc. Od cizích lidí si nic neberte ani si nenechávejte doplnit kredit na mobilním telefonu. S cizím člověkem nikam nechoďte, i kdyby tvrdil, že ho poslali rodiče,“ apeluje na děti za policii Radomír Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x