Déšť odložil i páteční zápas fotbalistů Zlína s Jihlavou

V pátek se na zlínské Letné fotbal nehrál. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Reprezentační přestávku si o pár dnů protáhnou. Také páteční utkání 9. kola Chance Národní Ligy mezi fotbalisty vedoucího Zlína a poslední Jihlavy bylo kvůli vydatnému dešti odloženo. Náhradní termín se řeší.

Zlínský klub informaci zveřejnil v pátek před půl jedenáctou dopoledne.

„Technický delegát, vzhledem k přetrvávajícím dešťům a budoucí předpovědi počasí, neshledal hrací plochu pro dnešní utkání s FC Vysočina Jihlava za způsobilou a dnešní utkání se tak odkládá. O novém termínu vás budeme informovat, „stojí v prohlášení.

Odloženy ale byly i zbývající zápasy víkendového kola první i druhé ligy.

Meteorologové totiž předpovídají do neděle silné deště, které na některých místech Česka mohou způsobit i povodně nebo jiné problémy. FAČR podporuje jednotlivé řídící orgány fotbalových soutěží ve snaze chránit zdraví hráčů nebo majetek, a tam kde je to vhodné víkendové zápasy odložit.

„V jednotlivých částech Česka může být situace různá. Jako asociace necháváme rozhodnutí na jednotlivých řídících orgánech, nicméně riziko zranění hráčů nebo zničení trávníků může být tento víkend kvůli dešti vyšší. Navíc ani pro diváky nebudou podmínky pro návštěvu utkání ideální. Připravme se proto na to, že řada zápasů se v sobotu a neděli neodehraje. Nepochybuji, že jednotlivé řídící orgány vyhodnotí situaci s ohledem na počasí ve svých regionech správně a citlivě,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek.