Déšť zrušil i zápasy hokejového Zlína a Vsetína. Kluby si uvědomují společenskou odpovědnost

Zimní stadion Na Lapači zůstane v sobotu prázdný. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN - Fanoušci mají smůlu. První kolo nové sezony Maxa ligy se v sobotu ve Zlíně ani v sousedním Vsetíně hrát nebude. Důvodem je nepříznivá předpověď počasí, která v těchto dnech předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, zvlášť na území Moravy.

Regionální rivalové pevně věří, že celá krizová situace bude mít co nejklidnější průběh. Zároveň vyzývají všechny fanoušky k zvýšené ostražitosti v průběhu následujících dní.

„Uvědomujeme si společenskou odpovědnost, a protože není předpověď pro nadcházející dny v našem regionu vůbec příznivá, dohodli jsme se společně s kluby v regionu ohledně přesunutí utkání. Chceme tímto především uvolnit ruce policistům, hasičům a zdravotníkům, kteří jsou pro hladký průběh utkání nezbytní. Věříme, že jejich práce v terénu bude během víkendu potřeba co nejméně, je však nutné, aby byli v plné síle a připraveni na místech kde to bude z hlediska záchrany osob a majetku nejvíce potřeba,“ vysvětluje důvody odložení utkání generální manažer Beranů Jan Pravda.

Stejně mluví i jednatel VHK Robe Vsetín Petr Neumann.

Předpověď situace ve Zlínském kraji i 24 hodin před vypuknutí Maxa ligy nevypadá příznivě. Kluby Zlína, Vsetína a Přerova se domluvily na společném postupu a utkání 1. kola Maxa ligy přesunuly na zatím nespecifikovaný termín. Celý postup byl konzultován také s Krizovým výborem Zlínského kraje a bezpečnostními složkami.

--> --> --> --> -->