Deštivé pondělí bylo ve znamení dopravních nehod

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Deštivé pondělí bylo na celém území Zlínského kraje ve znamení dopravních nehod. Přes den hasiči zasahovali u havárií ve Valašském Meziříčí a Uherském Brodě, klid však neměli ani v noci, kdy byli několik minut před půlnocí přivoláni k nehodě u Bohuslavic na Zlínsku.

Nepříjemný zážitek má za sebou řidič osobního vozidla Škoda Superb, kterého při jízdě po místní komunikaci ve směru od Hrachovce na Podlesí ve Valašském Meziříčí nemile překvapil padající strom.

Muž zahlédl jen stín stromu, instinktivně se ve vozidle přikrčil a poté následovala rána. Vzrostlý strom vůz svými větvemi úplně zakryl. Na vozidle během okamžiku bylo rozbité přední okno a sloupky, kapota i panoramatická střecha,“ uvedla k nehodě mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že řidič naštěstí vyvázl bez zranění.

Hasiči pomohli vyprostit vůz ze sevření větví. Ty postupně motorovou pilou odřezávali a odstraňovali vedle silnice. „Zjistili, že kořenová část jedné části stromu byla prohnilá a dlouhotrvající déšť také udělal své,“ doplnila Javoříková.

K další, tak trochu komické havárii osobního vozidla do Vlčnova na Uherskohradišťsku vyjeli v pondělí odpoledne profesionální hasiči z Uherského Brodu. Řidiči však do smíchu moc nebylo. S vozidlem přijel k rodinnému domu, kde vůz v mírném kopečku zaparkoval a odešel. Automobil se však po chvíli samovolně rozjel, přejel přes silnici a sjel do koryta místního potůčku.

Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali, zda z vozidla neunikají do vody provozní kapaliny, což se nepotvrdilo. Bylo však nutné auto z vody co nejdříve vytáhnout ven. Aby nedošlo k poškození vozu, tak si velitel zásahu na místo povolal vyprošťovací automobil z centrální stanice ze Zlína. Pomocí něho ho poté opatrně vytáhli ven,“ informovala Lucie Javoříková.

Hasiči neměli klid ani v pondělí v noci, kdy byli pár minut před půlnocí přivoláni k havárii osobního vozidla, se kterým řidič boural při průjezdu lesem z Bohuslavic směrem na Doubravy na Zlínsku.

Po příjezdu hasiči zjistili, že muž je se svým autem doslova „omotaný“ kolem stromu a nemůže se dostat ven. Hasiči ihned stabilizovali vozidlo proti pohybu a zahájili vyprošťovací práce. Během chvíle zraněného muže vytáhli z vraku ven a předali posádce zdravotnické záchranné služby,“ sdělila mluvčí hasičů.

Dále hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Poté asistovali při vytažení vraku z lesa zpět na cestu a na odtahový vůz. „Na závěr pořezali poškozený a vyvrácený strom a uklidili silnici,“ dodala Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x