Dětská hřiště v Kroměříži a části města Vážany čeká rekonstrukce

Radnice zrekonstruuje dětská hřiště v Kroměříži a v části města Vážany. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Místní radnice připravuje rekonstrukci dalších šesti dětských hřišť v Kroměříži a v části města Vážany. Postará se o to společnost LUNA PROGRESS ze Zdenic v Jihočeském kraji. Náklady se vyšplhají na téměř půl milionu korun.

„Největší obnova se týká hřiště ve Vážanech, kde bude instalováno pět prvků. S modernizací dětských hřišť budeme nadále pokračovat. Vedení města totiž záleží na tom, aby si děti hrály na hřištích vybavených atraktivními, ale i bezpečnými prvky,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Ve Vážanech dělníci instalují lanovou pyramidu, průlezku ve tvaru hrocha, věžičku s plastovou skluzavkou, řetězovou dvojhoupačku a workoutovou sestavu pro děti. Dětský workout bude doplněn i na hřišti v Sadové ulici. Na nové řetězové dvojhoupačky se děti mohou těšit na hřištích v Denkově ulici u hlavní pošty a v ulici U Rejdiště za domem číslo popisné 3726. Na dvou hřištích v ulici Rumunská budou instalována pružinová plastová houpadla. Hotovo by mělo být do konce září

„Předpokládaná hodnota zakázky byla 900 tisíc korun. Vysoutěžilo se výrazně levněji, a tak budeme moci modernizovat více hřišť nebo ušetřené peníze investovat do jiných, pro občany potřebných oblastí,“ poznamenal starosta Tomáš Opatrný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x