Dětské centrum má k dispozici další sociální automobil

Dětské centrum má k dispozici další sociální automobil. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Dětské centrum ve Zlíně získalo další sociální automobil. Na ten se složili sponzoři z celého Zlínského kraje v rekordním čase.

Dětské centrum ve Zlíně poskytuje pomoc a podporu ohroženým dětem i jejich rodinám. Díky projektu Sociální automobil disponuje už dvěma vozy, které využívá k přepravě dětí do škol nebo zájmových kroužků. Vzhledem k tomu, že jde o celokrajské zařízení, požadavky na dopravu se tím samozřejmě násobí. Proto centrum získalo do užívání další vůz.


„Zasloužila se o to firma Kompakt společně se sponzory z širokého okolí. Patří jim za to velký dík, protože běžná doba, kdy je možné sehnat automobil od sponzorů, je šest měsíců. V našem případě to byl pouze měsíc a půl, což je výborná zpráva a máme z toho velkou radost,“ uvedl ředitel Dětského centra Zlín Marek Mikláš.



Kromě toho, že Dětské centrum funguje jako zázemí pro děti do 18 let, které se ocitly ve složité situaci a o něž se nemůže postarat nikdo z rodiny, se věnuje také dospělým. Proto dojde k přejmenování na Krizové centrum, aby bylo jasné, že jde o pomoc všem lidem, kteří se dostali do nepříznivé situace.


„Na lidi teď v důsledku současné situace často doléhá izolace od sociálního světa, deprese, dlouhotrvající problémy, může se jednat i o komunikační krize v rámci rodiny nebo o problémy v podobě sebepoškozování, domácího násilí a dalších věcí, které můžeme nazvat krizí,“ dodává Marek Mikláš.



Změna však nebude pouze v názvu. Z Čiperovy vily se krizová lůžka přesunou do nových prostor na Mladcové.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x