Dezorientovaná seniorka bloudila bosa nočním sídlištěm

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Strážníci Městské policie Zlín pomáhali ve středu 9. srpna dezorientované seniorce, která se za hluboké noci pohybovala po Bartošově čtvrti. Jednaosmdesátiletá žena byla bosa a v nedalekém bytě nechala zapnutou troubu a varnou plotýnku.

Krátce před třetí hodinou si strážníci povšimli starší ženy, která se pohybovala po ulici mezi bytovými domy bosa. Na jejich dotaz uvedla, že byla s kamarádkami v úplně jiné části města a pak se ocitla bez bot na poli,“ přiblížil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

S ohledem na zdravotní stav a drobná poranění chodidel seniorky byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba.

Strážníci současně zjistili, že jde o jednaosmdesátiletou místní ženu, která bydlí nedaleko sama. Společně se záchranáři ji proto doprovodili k bydlišti, kde nalezli zapnutou troubu a varnou plotýnku,“ pokračoval Janík.

Během prováděných úkonů se městské policii podařilo získat telefonní kontakt na seniorčinu dceru, kterou se strážníkům stálého operačního centra podařilo zkontaktovat a vyrozumět o nastalé situaci.

Jiná hlídka MP Zlín ji poté přepravila do místa bydliště maminky, aby na ni mohla dohlédnout a zajistit vše potřebné,“ uzavřel Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x