Dívka na koloběžce nedala přednost autu a došlo k nehodě. Do nemocnice ji musel převézt vrtulník

foto: Policie ČR
OTROKOVICE – Ve středu odpoledne si nepozornost nezletilé dívky vyžádala těžkou nehodu. Nedala totiž přednost autu, které jelo po hlavní silnici, a vjela přímo pod něj. Dívku nakonec musel vrtulník transportovat do brněnské nemocnice.

Ve středu před šestou hodinou odpolední jela nezletilá dívka v Otrokovicích na koloběžce. Z vedlejší silnice mířila na hlavní, ale nedala přednost autu, které tudy projíždělo. Za volantem seděla třiatřicetiletá žena, která si dívky všimla až na poslední chvíli. S koloběžkou se tak srazila a mladá dívka skončila na zemi.

Záchranáři zraněnou dívku ošetřili na místě a letecky ji transportovali do nemocnice v Brně. Dechová zkouška u řidičky byla negativní,“ vyjádřila se k incidentu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Velkým problémem byl taky fakt, že dívka při jízdě na koloběžce neměla nasazenou přilbu. Navíc měla na uších sluchátka. Policisté upozorňují, že takové jednání je rizikové a odkazují na řadu rad nejen pro cyklisty, které jejich jízdu mohou udělat bezpečnější.

Okolnosti této nešťastné nehody teď prověřují zlínští dopravní policisté.

--> --> --> --> -->