Divoká přestřelka u Nisy. Ševci podlehli Liberci 3:5, jsou dál předposlední

Fotbalisté Zlína (černé dresy) prohráli v Liberci po přestřelce 3:5. Foto: FC Slovan Liberec
ZLÍN – Pevná zlínská defenziva pod Ještědem zkolabovala. Fotbalistům Zlína poslední letošní venkovní utkání výsledkově vůbec nevyšlo. Ševci v sobotním ofenzivní zápase 18. kola FORTUNA:LIGY podlehli domácímu Liberci 3:5 a v tabulce zůstali s jedenácti body předposlední.

„Je to velký příděl. Není to dobře,“ ví dobře kouč Zlína Bronislav Červenka. Osm gólů padlo ve vzájemných ligových zápasech vůbec poprvé. V sobotu skórovalo osm různých hráčů.

Slovan poslal brzy do vedení premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Jan Žambůrek, ve 27. minutě zvýšil z penalty Christian Frýdek. Za hosty ještě před přestávkou snížil David Tkáč, ale po změně stran se prosadili domácí Marios Purzitidis, Lukáš Červ a střídající Michael Rabušic.

Porážku Zlína mírnili stoper Joss Didiba a v nastavení z pokutového kopu Vukadin Vukadinović.
„Nechci nikoho kritizovat ani střílet do vlastních řad, ale je to v hlavách hráčů. Je to o tom, aby si kluci zafixovali automatismy, dělali to, co po nich chceme,“ prohlásil Červenka.

„Když to předtím dělali, góly jsme nedostávali. Pokud se v obou šestnáctkách nebudeme chovat zodpovědně a agresivně, tak budeme zápasy prohrávat takovýmto způsobem. Pokud si někdo myslí, že když jsme uhráli pár bodů, tak to skončilo, plete se. Teprve to začalo,“ přidává.

Zlínského kouče z pěti obdržených branek nejvíce štvala hned ta první. V 7. minutě nacentroval z pravé strany Fukala a nabíhající Žambůrek poslal zblízka hlavičkou míč k tyči.

„Těsně před zápasem jsem dvěma hráčům, kteří byli nakonec u tří inkasovaných branek, říkal, aby se dívali kolem sebe a nesledovali jenom míč. Pak přijde situace a jeden ze stoperů uteče z prostoru, kde má být, a střední záložník nenabere nejmenšího hráče, který nám dá hlavou v klidu, bez souboje gól,“ nechápe.

Zlínští padli v Liberci pošesté z posledních sedmi ligových duelů a potvrdili, že mají nejhorší obranu soutěže, v ročníku inkasovali už 42 branek.

„Podobné utkání už se nemůže opakovat. Před sebou máme ještě jeden zápas a musíme se zlepšit,“ burcuje Červenka.

Slovan Liberec – FC Zlín 5:3 (2:1)

Branky: 7. Žambůrek, 27. Frýdek z pen., 63. Purzitidis, 78. Červ, 90. Rabušic – 36. Tkáč, 86. Didiba, 90.+4 Vukadinovič z pen. Rozhodčí: Zaoral – Dresler, Kotík – Klíma (video). ŽK: Slončík, Janetzký, Cedidla, Černín, Didiba (všichni Zlín). Diváci: 1052.

Sestavy:

Liberec: Bačkovský – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Fukala, Červ (83. Varfolomejev), Žambůrek, Preisler (66. Ghali) – Frýdek (66. Višinský), Tupta (76. Horský) – Kulenovič (76. Rabušic). Trenér: Kozel.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka – Bužek (59. Žák), Janetzký – Fantiš (46. Dramé), Tkáč (74. Simerský), Slončík (80. Reiter) – Vukadinovič. Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x