Dny lidí dobré vůle dnes vyvrcholí slavnostní mší. Celebrantem bude jeden z nejbližších spolupracovníků papeže Františka

Dny lidí dobré vůle dnes čeká slavnostní mše svatá. Foto: Archiv, Dny lidí dobré vůle
VELEHRAD - Včera začaly na Velehradě 23. Dny lidí dobré vůle, největší oslavy svého druhu u nás. Dnes pokračují Národní poutí Velehrad 2022 a v 10.30 vyvrcholí na nádvoří před bazilikou tradiční poutní mší svatou, kterou každoročně navštíví desítky tisíc poutníků.

Od půl sedmé ráno probíhají v prostorách velehradské baziliky mše svaté a připraven je i doprovodný program. Při slavnostní mši svaté v 10.30 bude hlavním celebrantem a kazatelem Michael Czerny, rodák z Brna a jeden z nejbližších spolupracovníků papeže Františka. Mše je živě přenášena Českou televizí a Českým rozhlasem.

Hudební doprovod zajistí dechová hudba v počtu zhruba 150 hudebníků, kteří přijedou ze všech regionů naší vlasti a po mši se přesunou na pódium u baziliky, kde budou po celé odpoledne hrát. Organizátoři očekávají přítomnost řady krojovaných účastníků, pro které jsou připraveny prostory k převlečení a místo v blízkosti tribuny.

V 15 hodin proběhne mše východní liturgie. Hlavní celebrantem bude Mons. Ladislav Hučko.

Během úterního dne budou navíc otevřeny výstavy ve Stojanově gymnáziu. I dnes mají poutníci příležitost rozšířit Velehradský rukopis, protože až do 12. hodiny se bude ručně přepisovat Bible. Otevřen bude i stánek Kristýna služebníka s čerstvě upraženou kávou z pražírny Café Gape, zmrzlinou nebo mešním vínem. Charita ČR zase nabídne program pro malé i velké.

Zdroj: Velehrad.eu

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x