Do finále projektu Tvoříme Zlín postoupilo 25 návrhů. O vítězích můžete rozhodnout i vy!

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Z finálního počtu 25 návrhů mohou hlasovat obyvatelé Zlína v rámci 6. ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Zlín. Zapojit se do projektu, který pomáhá na svět zajímavým nápadům na zvelebení města, je možné až do 26. listopadu.

Odborná porota složená ze zástupců jednotlivých odborů magistrátu rozhodla, že z rekordního počtu 56 návrhů postoupilo do finále 6. ročníku projektu 25 nejlepších.

„Po představení návrhů v Magazínu Zlín následuje veřejné hlasování, které se koná od pondělí 6. do neděle 26. listopadu prostřednictvím systému Mobilní rozhlas, ale je možné také přímo v kancelářích místních částí na celém území Zlína nebo na internetové stránce www.tvorimezlin.cz,“ uvedla koordinátorka projektu Kateřina Jurášová.

Z malých projektů Tvoříme Zlín se o hlasy veřejnosti uchází celkem 15 návrhů. Mezi nimi je například ekologická myčka jízdních kol, solární multifunkční dobíjecí stanice na elektrokola, taneční zvonkohra, vybudování zpevněné stezky v ulici Boněcký rybník či výsadba cibulovin u cyklostezky v Podhoří.

Z velkých projektů se do finále participativního rozpočtu probojovalo 10 návrhů. Mezi nimi je například multifunkční dětské hřiště na Mokré, zvelebení prostor kolem Malé scény, spot monumental v univerzitním parku, bezbariérová zastávka MHD na Dřevnické či položení tartanového povrchu na sportovním hřišti v Zálešné.

Detailní informace o návrzích jsou pro veřejnost k dispozici na internetové stránce www.tvorimezlin.cz nebo na facebooku Tvoříme Zlín. Hlasovat o jednotlivých návrzích pak mohou obyvatelé města starší 15 let zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x