Do Hřenska míří další dva odřady hasičů

foto: SDHO Karolinka
ZLÍNSKÝ KRAJ – Dnes v noci vyjely do Hřenska další dva odřady hasičů. Vezly s sebou techniku i nové posily.

První ze dvou odřadů na cestu vyrazil už o půlnoci. Tvořily jej dobrovolné jednotky z Jablůnky a ze Zašové, které se do Hřenska vydaly ve dvou cisternových automobilových stříkačkách s osádkou 1 + 3. Přidal se k nim také dopravní automobil z Kroměříže, který na místo vezl požární stříkačku a hadice. Z Hošťálkové se potom do Českého Švýcarska vydal dopravní automobil a čtyřkolka se osádkou 1 + 1.

Ve 3:04 hodin odjel na místo rozsáhlého požáru druhý odřad. Jeho nejdůležitější součástí byl autobus, který do Hřenska odvezl 19 příslušníků hasičského záchranného sboru. Ti mají vystřídat své kolegy, kteří na místě zasahují od 29. července. Dále na místo vyslaly své cisternové stříkačky dobrovolné jednotky z Babic a Vlčnova, obě s osádkou 1 + 3. Ze Štípy potom vyjel dopravní automobil.

Od velitele odřadu, který na místě zasahuje od pátku 29. července, přišly informace, že v sobotu popíchal jednoho z hasičů z Karolinky hmyz. Ten byl ošetřen zdravotníky a je v pořádku. K zranění ostatních hasičů z odřadu naštěstí nedošlo.

Dobrovolné jednotky z Karolinky se ale smůla nepustila. Jejich Tatra měla po cestě technické problémy, které teď v Hřensku řeší zdejší servis.

Podle velitele odřadu jsou navíc podmínky hašení velmi náročné. Hasičům je někdy zakázán vstup do určitých míst, kde může hasit pouze letecká technika. Zdejší přírodní útvary navíc nutí hasiče lézt po skalách doslova jako kamzíky.

Střídání dalšího odřadu je plánované na středu 3. srpna.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x