Do Kovozoo se už počtvrté sjedou veteráni

foto: REC Group, Kovozoo
STARÉ MĚSTO – V oblíbené Kovozoo opět ožije historie. Stejně jako v minulých letech se sem v neděli sjedou veteráni všeho druhu – od motocyklů až po stařičké závodní speciály. Třešničkou na dortu bude replika letounu Supermarine SPITFIRE.

Už zítra ráno ožije v Kovozoo ve Starém Městě historie. Na čtvrtý ročník očekávaného srazu veteránů se přijedou návštěvníkům představit stařičká vozidla. A určitě se bude na co dívat. Kromě historických motocyklů a osobních aut budou k vidění i autobusy, traktory, nebo vojenská a zemědělská technika.

Organizátoři lákají hlavně na vozy ze dvou kategorií – závodní speciály a Youngtimer, tedy vozidla, která titul veterána ještě nezískala, ale mají sběratelský potenciál. Tradiční součástí výstavy bude taky soutěž elegance, která ocení deset nejkrásnějších veteránů.

Stejně jako v minulých letech se návštěvníci budou moci projet historickým vlakem BS200 a na ruční drezíně. Lákadlem je ale i několik perel, která nejsou jen tak k vidění. Prvním unikátem jsou repliky Antonína Pavelky, legendy českého veteránismu. Ten do Kovozoo dorazí s parním motocyklem Ropel, monokolem a elektrokočárem Dora. Druhou perlou bude letoun Supermarine SPITFIRE, nebo spíš jeho dokonalá maketa v meřítku 1:1. Na akci ji přiveze spolek letecké historie Czech Spitfire Club Jihlava.

Tu pravou historickou atmosféru navodí i sraz retro-kočárků a stařičký flašinet. Pro malé návštěvníky bude připravený skákací hrad, malování na obličej a šlapací autíčka. Zábavu ale zajistí i doprovodný program v Kovárně a v Porodnici Kovozoo.

K tanci a poslechu bude v průběhu dne hrát country kapela Kiksylend. Tu následně vystřídá Brouci Band – Beatles revival a Golden Delicious.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x