Do krajské nemocnice se sjedou zdravotníci na konferenci o paliativní péči

V krajské nemocnici mají s paliativní péčí spoustu zkušeností. Na toto téma pořádali kurz pro odborníky už v minulém roce, foto: KNTB
ZLÍN – V Baťově nemocnici bude opět živo. Ve čtvrtek se sem sjedou lékaři, zdravotní sestry, psychologové a další z řad lidí, kteří pomáhají nemocným pacientům. Krajská nemocnice totiž pořádá odbornou konferenci Paliativní péče v nemocnici.

Ve čtvrtek se do Baťovy nemocnice sjede zdravotnický personál ze široka daleka. Cílem jejich návštěvy bude konference s tématem paliativní péče. Tento obor medicíny poskytuje péči lidem, kteří jsou těžce nemocní, nebo mají nevyléčitelnou nemoc.

O akci je skutečně velký zájem a podle nemocnice byla už před několika týdny kapacita účastníků úplně plná.

„Na konferenci bude řada zajímavých přednášek, zaměřených na konkrétní témata, nebudou chybět příklady z praxe, hovořit se bude také o telemedicíně v paliativní péči, o paliativních pacientech ve vyšším věku a podobně. Je důležité vzájemně sdílet poznatky a nové trendy v oboru,“ uvedla jedna z organizátorek a lékařka paliativní péče Krajské nemocnice T. Bati Alena Kočendová. Sama na konferenci vystoupí s přednáškou Není čas ztrácet čas aneb kdy zahájit včasnou paliativní péči.

V krajské nemocnici funguje paliativní tým od roku 2019. V loňském roce potom nemocnice získala akreditaci v tomto oboru. Může tak vzdělávat lékaře ve Zlínském kraji.

„Práce v paliativní medicíně je nelehká, ale pro nás všechny velmi obohacující. Je o medicínských dovednostech, ale i o naslouchání, komunikaci v našem týmu, s pacientem a jeho příbuznými i o komunikaci s personálem nemocnice. Těší mě, že jsme nablízku pacientům i jejich příbuzným, hledáme jejich potřeby, doprovázíme je na jejich nelehké cestě s nemocí,“ dodává Kočendová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x