Do Lužkovic a Želechovic pojede v sobotu náhradní autobus. Proč?

Mapa Příluky – výluka
ZLÍN - Práce silničářů na pokládce nového povrchu křižovatky ulic Pančava a Vizovická ve Zlíně-Přílukách budou v sobotu 27. května příčinou náhradní dopravy MHD do oblasti průmyslové zóny, Lužkovic a Želechovic nad Dřevnicí. Náhradní dopravu zajistí jednosměrná okružní autobusová linka č. 112, která bude začínat a končit na zastávce Baťova nemocnice-vozovna.

Trolejbusy na linkách č. 11 a 12 budou v sobotu 27. května jezdit s označením 11X a 12X. Všechny jejich spoje budou ukončeny mimořádně již na točně Příluky, protože křižovatka ulic Pančava a Vizovická nebude průjezdná.

Dopravu do oblasti průmyslové zóny, Lužkovic a Želechovic zajistíme v tento den náhradní autobusovou linkou s označením 112. Bude začínat na zastávce Baťova nemocnice-vozovna, autobusy pojedou po Havlíčkově nábřeží podél nemocnice, dál po Peroutkově nábřeží (zastávka Žabárna) a ulicemi Pekárenská a Cecilka. Trasa výlukové linky bude pokračovat průmyslovou zónou do Lužkovic, po mostě přes Dřevnici do Želechovic a podjezdem pod železniční tratí na silnici I/49, kde budou zastavovat na zastávce Želechovice-křižovatka. Odtamtud se budou autobusy linky 112 vracet přímo po silnici I/49 do Zlína na konečnou zastávku Baťova nemocnice-vozovna,“ popsal linku náhradní dopravy vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Ondřej Vašulka.

Linka 112 bude tvořit jednosměrný okruh. Cestující z průmyslové zóny a Lužkovic budou cestovat do Zlína jízdou přes Želechovice. V Želechovicích nebudou obsluhovány zastávky Želechovice-Příční a Želechovice střed.

Po celý den výluky budou na zastávce Baťova nemocnice-vozovna mimořádně zastavovat všechny spoje na trolejbusové lince č. 9. Cestující z centra Zlína směřující do průmyslové zóny, Lužkovic a Želechovic použijí trolejbus linky č. 9 a u vozovny přestoupí na autobus náhradní dopravy linky č. 112. Totéž bude platit i pro jízdu v opačném směru, kdy bude zajištěn u vozovny přímý přestup z autobusu 112 na trolejbus 9,“ upřesnil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař. Cestující budou o výluce informováni na zastávkách provizorními jízdními řády v oranžové barvě.

Beze změny bude během výluky vedena doprava na lince 11 z centra Zlína na točnu Prštné-náves. Výluka se nijak nedotkne ani zavedené dopravy na točnu Za Kapličkou, na kterou jsou vedeny v nepracovních dnech čtyři spoje linky č. 38. Tato linka začíná rovněž na zastávce Baťova nemocnice-vozovna a končí v opačném směru na zastávce Podvesná XVII.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x