Do oprav kroměřížské střední školy investuje kraj téměř 13 milionů korun

Foto: Jiří Balát
KROMĚŘÍŽ - Na Střední škole - Centru odborné přípravy technické Kroměříž (COPT) začala rekonstrukce, na kterou kraj vyčlenil 12,95 milionu korun. Server Zlin.cz o tom informovala Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Opraveny už byly šatny žáků, ty nové jsou opatřeny uzamykatelnými skříňkami. Dále pokračuje rekonstrukce školní kuchyně, která byla v havarijním stavu. Došlo k vybourání podlah, plánuje se výměna odkladů, dveří, vzduchotechniky a tak dále. Škola bude mít také novou střechu, ta stará už byla nevyhovující,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Původní šatny žáků z železné konstrukce nahradily šatní skříňky, čímž se zlepšilo prostředí a hygiena v šatnách. Ve školní kuchyni bylo dlouhodobě podmáčené zdivo vodou z důvodu nefungující hydroizolace. V dubnu letošního roku také prasklo pozinkované potrubí na přívodu vody k varným kotlům. Současně s rekonstrukcí kuchyně začala i výměna střechy.

„Náklady na opravu šaten dosáhly 1,08 milionu korun. Celkové náklady na rekonstrukci školní kuchyně byly vyčísleny na 8,54 milionu korun, náklady na rekonstrukci střechy na 3,33 milionu korun. Předpokládané ukončení rekonstrukčních prací je v listopadu letošního roku,“ upřesnil Libor Pecháček, vedoucí Odboru investic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x