Do oslav 700. narozenin města se zapojí také zlínské divadlo. Divákům bude po celý rok nabízet volňásky

Foto: Městské divadlo Zlín
ZLÍN – Zlín si v letošním roce připomíná 700 let od první písemné zmínky o městě. K oslavám tohoto významného jubilea se coby jedna z nejvýznamnějších kulturních institucí regionu připojí také Městské divadlo Zlín, které pro své diváky přichystalo několik novinek.

V souvislosti se 700. narozeninami města si pro své diváky připravilo několik překvapení také zlínské divadlo. Divák, který si letos koupí vstupenku na jakékoliv představení zlínského souboru, bude zařazen v ten konkrétní měsíc do slosování o dva volňásky do Velkého sálu dle libovolného výběru v hodnotě do 700 Kč.

Jedná se o e-vstupenky nebo vstupenky na volnou kasu, které si diváci zakoupí na pokladně Městského divadla Zlín,” upřesnila šéfka vnějších vztahů divadla Blanka Kovandová. Losování se bude konat každý měsíc až do konce roku 2022. Jedinou podmínkou je, že divák na sebe musí při koupi lístků nechat kontakt, tedy e-mail nebo telefonní číslo.

Také 26. ročník česko-slovenského divadelního festivalu Setkání Stretnutie bude mít letos výjimečnou výroční atmosféru. Ve dnech od 6. do 11. června se ve Zlíně opět představí to nejlepší, co se na obou stranách hranice na jevištích urodilo. Program se bude konat i na prostranství před vilou Tomáše Bati, kde opět vyroste velké divadelní šapitó.

Vrcholem divadelních oslav bude unikátní site-specific projekt Baťa III v Památníku Tomáše Bati ve Zlíně pod režisérskou taktovkou Dodo Gombára. V životě a osudu Tomáše Bati mladšího – Tomíka – bude zpřítomněno celé 20. století. Syn se symbolicky potká s otcem. Poslední z pokračovatelů slavného obuvnického impéria se setká s jeho zakladatelem. Premiéra divadelního představení, ve kterém se hlavní role ujme Radovan Král, je naplánovaná na červen.

S divadelní sezónou se Městské divadlo Zlín rozloučí 30. června na náměstí Míru oblíbeným Tančírkem, kde se herci zlínské scény představí v roli muzikantů. A určitě by byli rádi, kdyby se posluchačů v hledišti sešlo rovných 700, nebo třeba i více…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x