Do pátrání po duševně nemocné seniorce se zapojili psovodi i vrtulník

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Nepříjemné chvíle má za sebou rodina, která se minulou neděli měla v rekreační oblasti Chvalčov na Bystřicku sejít se svou pětasedmdesátiletou příbuznou. Ta se však s rodinnými příslušníky minula a odešla neznámo kam.

V neděli před patnáctou hodinou přijal operační důstojník policie oznámení o pohřešování seniorky v rekreační oblasti Chvalčov na Bystřicku.

Duševně nemocná pětasedmdesátiletá žena v dopoledních hodinách opustila svoji chatu polní cestou přivítat svoji rodinu, která byla na cestě k ní. S rodinou se ale nesešla a odešla neznámo kam,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Do pátrání po ženě byli nasazeni psovodi z oddělení služební kynologie, hlídky Územního odboru policie Kroměříž, pohotovostního a eskortního oddělení i policejní vrtulník. Připojily se i sbory dobrovolných hasičů a jednotky hasičského záchranného sboru z širokého okolí. 

Seniorku se podařilo vypátrat navečer ještě před setměním služebním psem Guccim psovoda pprap. Dalibora Maniše v lesním porostu v katastrálním území Podhradní Lhota. Byla v pořádku. Všem zúčastněným patří velké poděkování,“ uzavřel Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x