Do potravinové sbírky se zapojili i zlínští úředníci

Ilustrační foto
ZLÍN - Do celonárodní sbírky potravin, která se uskutečnila o právě uplynulém víkendu, se zapojili také pracovníci Odboru sociálních věcí Magistrátu města Zlína. Dary přijímali v malenovickém obchodním centru, serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

„Potraviny, které se ve sbírce podařilo vybrat, následně předáme lidem bez domova a zejména osamělým rodičům samoživitelům a rodinám v krizi,“ upřesnil Aleš Dufek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.

A jaké potraviny lidé nejčastěji darovali? Nejvíce zastoupené byly základní trvanlivé potraviny jako například konzervy, dětské výživy, polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, apod. Základní drogérie – dětské pleny, čisticí ubrousky, tekuté mýdlo, šampon, dětské zubní pasty a kartáčky, toaletní papír, prostředky na mytí nádobí, prací prostředky, apod.

„Děkujeme všem občanům, kteří se do sbírky zapojili a podpořili tak naše sociálně slabší občany a rodiny s dětmi,“ doplnil Aleš Dufek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x