Do prvních tříd se ve Zlíně přihlásilo 766 dětí

ZLÍN - Ve Zlíně se uskutečnil zápis do 1. tříd základních škol, které jsou zřizovány statutárním městem Zlínem a také do Církevní základní a mateřské školy. Celkem se zápisu on-line, případně osobně se svými zákonnými zástupci, zúčastnilo 766 dětí, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

V loňském roce to bylo o jedno dítě více, v roce 2019 to bylo 783 dětí. „Někteří rodiče podávali přihlášku na více škol. Obvykle to bylo na dvě až tři školy. Máme zde však i jeden případ, kdy byla podána přihláška na sedn škol,“ přiblížila Kateřina Francová, náměstkyně primátora pro oblast školství.

Dosažení šesti let je jednou z podmínek pro nástup na základní školu. Některé děti ale ještě nejsou v tomto věku dostatečně zralé, aby vzdělávání ve škole zvládaly, a je proto vhodné odložit jim nástup do školy a nechat je ještě jeden rok ve školce. Žádostí o odklad bylo podáno 181, v roce 2020 bylo takových žádostí 150. V roce 2019 to bylo 168 žádostí o odklad. Podle věku dovršeného k 31. 8. 2021 se do 1. tříd hlásí čtyři děti ve věku 5 let, 605 dětí ve věku 6 let a 157 dětí ve věku 7 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x