Do smuteční síně hřbitova zatéká, Vsetín plánuje opravu

V uplynulých letech začalo do smuteční síně hřbitova přes venkovní schodiště a terasu zatékat. Foto: Michal Horský
VSETÍN - Smuteční obřadní síň na městském hřbitově čeká v letošním roce několikatýdenní výluka provozu. Důvodem je rekonstrukce venkovního schodiště se vstupní terasou a výměna zdvihové plošiny pro imobilní návštěvníky smutečních obřadů. Ty budou po dobu výluky probíhat v sousedním kostele Horního sboru Českobratrské církve evangelické.

Smuteční obřadní síň městského hřbitova prošla generální rekonstrukcí na přelomu let 2008 a 2009. V uplynulých letech ovšem začalo do objektu přes venkovní schodiště a terasu zatékat. „Technické služby města Vsetína, jako provozovatel hřbitova, se situaci snažily řešit opakovanými drobnými opravami, které ovšem měly pouze dočasný efekt. Nyní musí přistoupit k rozsáhlejší rekonstrukci schodiště i terasy, aby už k dalšímu zatékání do objektu nedocházelo,“ uvedl starosta Jiří Růžička.


Součástí rekonstrukce bude také výměna zdvihové plošiny, zajišťující bezbariérový přístup imobilním návštěvníkům smutečních obřadů. Tu totiž opakované zatékání rovněž poškodilo a je proto nyní mimo provoz. „S původním dodavatelem jsme chtěli řešit možnost opravy, ale ten bohužel zkrachoval. Další odborné firmy ji odmítly realizovat s tím, že plošina je již v neopravitelném havarijním stavu,“ doplnil ředitel Technických služeb města Vsetína Josef Stejskal.


Na rekonstrukci venkovního schodiště s terasou a výměnu zdvihové plošiny zastupitelé uvolnili dva miliony korun. Realizace by měla proběhnout ve druhé polovině letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x