Do ulic Uherského Hradiště dnes vyjdou Tři králové. Pokoří sbírka loňský rekord?

Foto: Charita Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už dnes ve 13 hodin oficiálně začne v Uherském Hradišti tradiční Tříkrálová sbírka. Její výtěžek tentokrát poputuje na přímou pomoc potřebným, na dovybavení charitních domovů pro seniory a vybudování dobíjecích elektrostanic pro automobily terénních služeb.

Vždy po začátku roku vycházejí do ulic měst a obcí v celé České republice skupinky koledníků. Celorepubliková sbírka se letos koná od 1. do 15. ledna. V Uherském Hradišti se slavnostní zahájení sbírky s průvodem Tří králů tradičně setkává se značným zájmem veřejnosti.

„Tři králové vyjedou v sedlech koní od sídla ředitelství Charity na Velehradské třídě ve středu 4. ledna ve 13 hodin. Jejich první zastávkou bude koledování na Mariánském náměstí. Poté se již tradičně vydají Prostřední ulici, na Masarykovo náměstí, kde zamíří nejdříve na faru za uherskohradišťským děkanem Josefem Říhou,“ informovala Lenka Fojtíková z uherskohradišťské Charity. Potom, jako každý rok, zamíří koledníci také k radnici, kde by měli být očekáváni vedením města ve 14 hodin.

Tříkrálová sbírka je největší sbírkovou akcí v České republice a v celostátním měřítku probíhá od roku 2001. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jiným potřebným skupinám lidí, a to především v regionech, kde sbírka probíhá.

„Nesmírně si vážíme všech dobrovolníků, kteří se do sbírky každoročně zapojují. Jen na Uherskohradišťsku jsou to tisíce lidí, bez jejichž pomoci by se sbírka nemohla uskutečnit. Už nyní proto děkujeme všem, kdo vyjdou do ulic, aby tak pomohli nejpotřebnějším,“ upozornil s vděčností ředitel Charity Uherské Hradiště Jiří Jakeš.

Charita Uherské Hradiště chce výtěžek tentokrát použít na přímou pomoc osobám v sociální i hmotné nouzi, na materiálně technické dovybavení charitních domovů pro seniory a vybudování dobíjecích elektrostanic pro automobily terénních služeb. V rámci zahraniční humanitární pomoci poputují finanční prostředky na poskytnutí kompenzačních pomůcek pro potřebné na Ukrajině.

V roce 2022 se při Tříkrálové sbírce podařilo na Uherskohradišťsku vybrat rekordních 3 307 642 korun. Podaří se letos tuto hranici pokořit?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x