Do Zlína přijede sanitka s AIDS pomocí

Do Zlína přijede sanitka s AIDS pomocí. Foto: Česká společnost AIDS pomoc
ZLÍN – V úterý 27. dubna se ve Zlíně uskuteční mobilní testování na HIV. Speciální sanitka, ve které se bude testovat, přijede na náměstí Míru v odpoledních hodinách.

Na bezplatné a anonymní testování na HIV zve Česká společnost AIDS pomoc. Sanitka, ve které samotné testování probíhá, přijede do Zlína na náměstí Míru v úterý 27. dubna. Zájemci o provedení testu se mohou dostavit v čase od 14:30 do 17:30 hodin.

V sanitce budou připraveni zdravotníci, kteří lidem poradí a otestují je. Výsledky rychlotestů se dozví přímo na místě během několika minut. Souběžně lze otestovat i na nemoc syfilis,“ uvedla za Českou společnost AIDS pomoc Markéta Kuklová.

Ještě před samotným testováním mohou zájemci z domu vyplnit on-line „předtestový“ dotazník, a to na adrese: https://www.hiv-pomoc.cz/dotaznik. Důležité je však zapsat si kód a zvolený PIN. Dotazník bude možné vyplnit i přímo na místě, kde budou nápomocni zdravotníci.

Česká společnost AIDS pomoc je nezisková organizace, která se stará o HIV+ lidi, jejich rodiny a přátele v České republice a na Slovensku. Jednou z jejích aktivit je také testování na HIV, syfilis, žloutenku typu B a C. Toto testování probíhá zdarma a anonymně. Společnost testování provádí v pevných testovacích centrech, která jsou v Praze, Brně, Olomouci, Hradci Králové, Ostravě, Ústí nad Labem, Teplicích, Českých Budějovicích, Ústí nad Orlicí a v Bratislavě. Kromě těchto pevných testovacích checkpointů vyjíždí sanitky do celé České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x