Do Zlína přijede v polovině října Kávafest. Tentokrát i se zákusky!

Foto: Kávafest
ZLÍN – Milovníci dobré kávy a poctivých zákusků, zbystřete! Už v sobotu 15. října se u příležitosti Mezinárodního dne kávy v prostorách Kongresového centra uskuteční jedinečný Hausbrandt Kávafest, který tentokrát kromě vynikající kávy do Baťova města přiveze i zákusky!

Návštěvníci akce ochutnají tradiční italské kávy, ale i ty v chuti ovocitější. Do Zlína přijedou vařit kávu pražiči lokálních i regionálních pražíren. Ani letos nebudou chybět kávové přednášky, diskuse s kávovými profesionály, workshopy a degustace káv.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit také na několik hvězdných hostů. Speciálním hostem festivalu bude například mistryně v přípravě filtrované kávy Petra Střelecká, která se za svou baristickou kariéru zvládla dvakrát probojovat do světového finále soutěže v přípravě filtrované kávy. Kromě ochutnávky různých filtrovaných káv si budete moci poslechnout Petřinu přednášku a prohlédnout si její novou knihu.

Na letošním Kávafestu se potkáte také s cukrářkou Kateřinou Kolbovou, kterou můžete znát jako Ladybaker ze soutěže MasterChef. A přijede také odborník na kávu, Ital Roberto Trevisan, který vždy poradí, jak udělat tu nejlepší kávu!

K dobré kávě patří tradičně i zákusek. Proto připravujeme letos i spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů. Budeme také soutěžit o kávové balíčky a o hlavní cenu Hausbrandt Kávafestu – domácí kávovar,“ láká k návštěvě festivalu jeho organizátor Jaroslav Střecha.

Aktuální informace o festivalu najdete na www.kavafest.cz a Facebooku události.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x