Dobrovolní hasiči z Kladné Žilín mají nové auto

Foto: MěÚ Luhačovice
LUHAČOVICE - Dobrovolní hasiči v Kladné Žilín převzali na začátku listopadu nový dopravní automobil, který pořídilo město Luhačovice díky dotacím. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Nikola Synek.

„Jednotka sboru dobrovolných hasičů by měla dle vyhlášky mít k dispozici dopravní automobil pro zajištění akceschopnosti. V Kladné Žilín jezdí s autem vyrobeným v roce 1997, které nevyhovuje aktuálním požadavkům. Nové vozidlo bude přepravovat hasiče k zásahům a využití najde i u další činnosti jednotky,“ sdělila vedoucí odboru správy majetku luhačovické radnice Magdalena Blahová.

Nejen v Kladné Žilín tak bude nově sloužit devítimístný automobil značky Fiat Ducato, jehož cena se vyšplhala na 966 tisíc korun včetně DPH. Město bude na pořízení dopravního automobilu čerpat dotaci z Ministerstva vnitra ČR ve výši 450 tisíckorun a dotaci od Zlínského kraje ve výši 300 tisíc korun. Zbylá část ceny bude pokryta z rozpočtu města Luhačovice.

Tímto nákupem město Luhačovice dokončilo modernizaci vozového parku všech jednotek sboru dobrovolných hasičů, postupně šlo o Řetechov a Luhačovice (v roce 2017), Polichno (v roce 2019) a nakonec Kladnou Žilín (v roce 2020).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x