Dočkali se. Mladí Berani i extraligoví hokejisté Zlína na konci května začnou s tréninky na ledě

Mladí zlínští hokejisté se na konci května vrátí na ledovou plochu. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Znají magické datum, kdy zase nazují brusle a konečně se vrátí na led. Mladí hokejisté Zlína i extraligoví Berani od pondělí 24. května začnou se společným tréninkem na ploše Zimního stadionu Luďka Čajky, kterou díky postupnému rozvolňování vládních opatření už kluboví zaměstnanci chystají.

Extraligoví hokejisté Zlína plánovali, že využijí stadionu ve Vyškově, nakonec se ale budou připravovat v domácím prostředí. „Potrénujeme činnosti, které nás trápily, a to zakončování, střílení branek a individuální dovednosti hráčů. Je potřeba se tomu věnovat i v letním období,“ uvedl na startu letní přípravy hlavní trenér týmu PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

Také mládežnické týmy začaly s venkovním tréninkem již v dubnu, nyní se konečně dostanou i na led. Obnovení provozu stadionu umožní Beranům zahájit kromě klubových tréninků také chystané mládežnické programy.

Tréninkový proces vevnitř zimního stadionu se bude řídit aktuálními vládními nařízeními a požadavky Krajské hygienické stanice Zlínského kraje. Přesné podmínky a harmonogram tréninků budou hráčům a rodičům upřesněny prostřednictvím klubového informačního systému (KIS),“ stojí v prohlášení na klubovém webu.

S ledovou plochou se v tuto chvíli počítá pouze na Zimním stadionu Luďka Čajky, vedlejší PSG aréna totiž funguje jako očkovací centrum.

Mladí hokejisté se na led vrátí po pěti měsících, vládní opatření v souvislosti s pandemií koronaviru jim umožnily trénink ve vnitřních sportovištích naposled v prosinci. Hokejové soutěže dětí a mládeže se zastavily již v první polovině října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x