Dohra hokejového derby: devět zajištěných fanoušků, rozbité okno autobusu a vyhrožování brankáři

Foto: Policie ČR
VSETÍN – Skvělou atmosféru a vynikající sportovní zážitek z prvního utkání finálové série hokejové Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem pokazilo neukázněné chování fanoušků po skončení sobotního duelu. Zápasu se zúčastnilo 5400 fanoušků, z toho 200 z krajského města.

Mezi hostujícími a domácími fanoušky proběhlo už během zápasu na stadionu několik konfliktů, které řešila bezpečnostní agentura. Po skončení utkání se však před stadionem museli do konfliktu mezi fanoušky a bezpečnostní agenturou zapojit i policisté.

Snažili jsme se od sebe oddělit znepřátelené tábory fanoušků, mezi kterými docházelo k potyčkám. Byli jsme nuceni použít i donucovací prostředky,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté celkem zajistili devět osob a řešili přestupková jednání. Při odjezdu zlínských fanoušků pak dokonce došlo k rozbití okna autobusu kamenem.

Tím však problematické chování ze strany fanoušků neskončilo. „V neděli dopoledne se na nás obrátil manažer vsetínského hokejového klubu ohledně výhrůžky, kterou obdržel přes sociální síť jejich brankář. Informaci jsme ihned začali prověřovat,“ sdělila policejní mluvčí a dodala, že daným skutkem se nyní zabývají vsetínští kriminalisté.

Šéfové obou týmů proto ihned vyzvali své příznivce ke zklidnění situace. „Valašský svátek hokeje se musí rozhodnout na ledě. Mrzí nás, že se do sportovní rivality připletly věci, které s hokejem nemají nic společného,“ uvedl výkonný manažer VHK ROBE Vsetín Filip Bazala, kterého podpořil také generální manařer zlínských Beranů Robert Hamrla: „Chápu, že to je derby, ale vše musí mít hranice. Tímto bych chtěl vyzvat zlínské fanoušky, aby zanechali provokací a vrátili se k povzbuzování našeho klubu.“

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x