Dokud voda neskončí. Dálková plavkyně Bernardová vydala knihu

Dálková plavkyně Abhejali Bernardová vydala knihu. Foto: se svolením Abhejali Bernardové
ZLÍN - Působí nenápadně, ale když začne povídat, zatají se vám dech. Jako desátý člověk na světě dokončila výzvu Oceans Seven. Je první ze země bez moře, každou přeplavbu navíc zvládla na první pokus. Dalo by se říct, že Abhejali Bernardová je nejlepší česká plavkyně, kterou neznáte.

Nyní si rodačka z Chebu, která už spoustu let žije ve Zlíně, splnila další sen. Pětačtyřicetiletá členka klubu Sri Chinmoy Marathon Team vydala před Vánoci knihu.

Dokud voda neskončí popisuje cestu k dosažení „Sedmičky oceánů“. V jejím příběhu je však mnohem poutavější než samotné dosažení cíle. Její výpravy po světě totiž nejsou jen o plavání, jsou především výpravami do nitra. S pomocí meditace, za hranicemi pohodlí a toho, co zná, poznává sama sebe.

A svým vyprávěním v nás probouzí přesvědčení, že všichni dokážeme víc, než si myslíme.

Kniha obsahuje řadu unikátních fotografií. S předmluvou Lucie Výborné.

„Abhejali je pro mě ztělesněním toho, co je opravdová podstata sportu. Její kniha je kromě jiného i skvělou motivací k tomu, jak naplnit smysl lidského zrání a posunout se zase o krok dál,“ říká známá moderátorka, novinářka a tulačka Mezi světy.

Poklonu Bernardové vysekla také legendární americká plavkyně, autorka knihy Antarktická míle Lynne Cox. „Přeplavby, které Abhejali zvládla, jsou dlouhé a obtížné. Dokázala úžasné věci. A je to o to úžasnější, že pochází ze země bez moře, kde si oceán musela představovat dlouho před tím, než ho konečně spatřila,“ uvedla.

„Nejvyšší vítězství člověka je nad sebou samým. Umět si poručit, dát si cíl, cíle dosáhnout, být příkladem dalším. A Abhejali je velikánským příkladem, nejen pro nás plavce,“ míní Jan Novák, první suchozemský přemožitel kanálu La Manche ve směru z Anglie do Francie v roce 1974.

V té době byly Bernardová teprve tři roky. I s meditací začala milovnice sportovních výzev všeho druhu až v osmnácti. Povoláním překladatelka v nakladatelství, kterou můžete potkat, jak s mírovou pochodní Peace Run běhá po světě nebo jak organizuje běžecké závody nebo Plaveckou šestihodinovku.

Své zážitky a lekce z plavání a poznávání ráda sdílí s ostatními – vypráví na školách, přednáší firmám nebo na konferenci TEDx.

Knihu Dokud voda neskončí vydává nakladatelství Universum. Životní příběh je popsaný na čtyřech stech stranách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x