Domov pro seniory v Uherském Ostrohu čeká modernizace

Kraj chce modernizovat Domov pro seniory v Uherském Ostrohu. Foto: Sociální služby UH
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Zlínský kraj chce v Domově pro seniory v Uherském Ostrohu rozšířit kapacitu lůžek pro imobilní klienty. Stavební úpravy by měly přijít na zhruba 9 milionů korun, třetinu by měla pokrýt dotace z Ministerstva práce a sociálních věcí.

V tamním domově s celkovou kapacitou 38 lůžek je nyní možné umístit nejvýše 8 klientů, kteří nejsou schopni se pohybovat samostatně, a to pouze v přízemí zařízení. Po dokončení navrhovaných úprav bude možné imobilní klienty umístit i do ostatních pokojů. Kvůli tomu bude potřeba vybudovat nový lůžkový evakuační výtah, přístavby pro umístění technického vybavení výtahu a provést další stavební úpravy.

„Realita demografického vývoje je neúprosná, česká populace stárne, což platí i pro náš kraj. Pro případy, kdy se o seniora nemohou postarat jeho blízcí, je zde síť sociálních služeb. Postupně se zvyšuje počet žádostí o místa v pobytových službách pro klienty, kteří mají omezenou pohyblivost nebo jsou zcela imobilní. Proto se snažíme v našich domovech vytvořit podmínky, abychom mohli poskytovat péči právě i klientům, kteří potřebují vysokou míru podpory. A někdy to bez stavebních úprav nejde,“ vysvětlila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, která odpovídá za oblast sociálních služeb.

Stavební úpravy by měly být dokončeny do začátku roku 2025.

Zdroj: Zlínský kraj

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x