Dopravní nehoda způsobila masivní únik plynu. Obyvatelé dvou domů museli být evakuováni

Foto: HZS ZK
BYSTŘICE POD LOPENÍKEM – Ve středu krátce před jedenáctou hodinou v noci došlo v Bystřici pod Lopeníkem k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. Při havárii byla narušena plynová přípojka a docházelo k masivnímu úniku plynu.

Jako první dorazila na místo nehody policie, která provedla evakuaci dvou rodinných domů. O chvíli později dorazili také profesionální hasiči ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště.

Hasiči po příjezdu okamžitě zastavili únik plynu z narušené plynovodní přípojky a odvětrali nákladový prostor kamionu, kde se plyn nastřádal. Ke zranění osob při nehodě nedošlo,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

Velitel zásahu si na místo povolal plynaře a z důvodu většího úniku provozních kapalin také zástupce životního prostředí.

Po zabezpečení obou vozů zkontrolovali hasiči na pokyn velitele přítomnost plynu také v evakuovaných rodinných domech. Jakmile bylo vyloučeno další nebezpečí, zásah na místě byl po téměř čtyřech hodinách ukončen,“ sdělil Řezníček a dodal, že vyproštění kamionu si zajistil jeho majitel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x