Dopravní nehody se nevyhýbají ani hasičům

foto: HZS Zlínského kraje
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – I zásahová vozidla hasičů mohou být účastníky dopravní nehody. I když k podobným událostem nedochází často, stát se to zkrátka může. Jako například automobilovému žebříku uherskohradišťských hasičů. Ten byl zrovna na cestě k požáru v Ořechově, když se střetl s osobním autem.

Dnes štěstí při uherskohradišťské profesionální jednotce hasičů nestálo. I když právě oni vyjíždějí na místo zásahu, aby lidem pomohli, někdy potřebují pomoc i oni sami. Stejně jako hasiči, kteří dnes mířili k požáru do Ořechova.

Po třinácté hodině vyjeli dva hasiči v automobilovém žebříku směrem k místu zásahu. Do Ořechova ale vůbec nedojeli. Ve Starém Městě na ulici Hradišťská se totiž střetli s osobním autem.

„Řidič osobáku utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Jeho spolujezdec a oba hasiči vyvázli bez zranění,“ uvedl Hasičský záchranný sbor na svých sociálních sítích.

Na pomoc svým kolegům vyjeli další hasiči z Uherského Hradiště, tentokrát bez komplikací. Místo nehody zajistili a provedli protipožární opatření. U osobního auta taky odpojili autobaterii.

Na místo nehody brzy dorazil i územní a krajský řídící důstojník, který si převzal velení. „Po potřebných úkonech a zadokumentování místa nehody Policií ČR byl zásahový vůz převezen zpět na domovskou stanici. Příčina a okolnosti nehody jsou nyní v šetření dopravní policie,“ komentují hasiči další postup na sítích.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x