Dopravu na silnici E50 u Podolí ráno zkomplikovala hromadná dopravní nehoda

Foto: ZZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na silnici E50 mezi Podolím a Veletinami na Uherskohradišťsku se dnes krátce po šesté hodině ráno stala hromadná dopravní nehoda, při které se střetla dvě osobní vozidla a jedna dodávka. Dva řidiči byli odvezeni do nemocnice.

Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Uherské Hradiště a Uherský Brod a také tři posádky zdravotnické záchranné služby.

Podle prvotních informací měl být jeden řidič ve vozidle zaklíněný. „Po příjezdu zdravotnických týmů už byli všichni tři účastníci dopravní nehody mimo svá auta. A i když šlo z našeho pohledu o dopravní nehodu většího rozsahu, ani jeden pacient naštěstí žádná těžká zranění neutrpěl,“ uvedla mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Řidič dodávky si stěžoval především na bolest zad, mladý řidič z osobního auta utrpěl pohmožděny levého bérce a hrudníku. „Naše posádky oba pacienty na místě zajistily v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté transportovaly do chirurgické ambulance Uherskohradišťské nemocnice k dalšímu vyšetření. Žena – řidička druhého osobního auta – podepsala odmítnutí transportu do zdravotnického zařízení,“ pokračovala Netopilová Sluštíková.

Provoz na silnici E50 byl v době zásahu složek IZS zastaven.

Hasiči u rozbitých aut provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem drobný únik provozních kapalin. Jakmile to situace dovolila, odstranili ze silnice vozidla, aby nebránila v průjezdu a uklidili vozovku od střepů a úlomků. Poté byl provoz opět obnoven,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Ranní podzimní mlhy už v některých místech našeho kraje zahalují silnice. Proto zvyšte svou pozornost a dojeďte bezpečně do svého cíle,“ upozornila řidiče závěrem Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x