Dopravu ve Zlíně komplikuje uzavírka Malenovic

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Obyvatelé Zlína musí počítat s dalšími dopravními komplikacemi. Včera začala uzavírka v centru Malenovic, která potrvá minimálně do konce srpna.

Obyvatelé Zlína se musejí připravit na komplikace v souvislosti s uzavírkou v centrální části Malenovic. „Jde o Jarolímkovo náměstí a nejbližší okolí. Důvodem je rekonstrukce vodovodního přivaděče,“ upřesnila referentka koordinace staveb Odboru dopravy Magistrátu města Zlína Ivana Hurtová. Uzavírka začala ve středu 28. července a potrvá do konce srpna.

Původně se měla oprava dotknout také ulice Světlov, plány se ale změnily kvůli Barum Czech Rally Zlín, která se pojede v době od 26. do 29. srpna. „Jedna z rychlostních zkoušek se jede i v ulici Světlov. Raději jsme proto tuto etapu odložili až na září,“ vysvětlil Josef Fedor, který je odpovědný za stavbu. Rychlostní zkouška povede ulicí Světlov v pátek 26. srpna a v úseku bude platit uzavírka v době od 6 do 14 hodin.

Jako první bude kvůli rekonstrukci vodovodního přivaděče uzavřeno Jarolímkovo náměstí a spojnice mezi ulicí J. Staši a Jarolímkovým náměstím, a to pro auta i pro chodce. Ti nebudou moci využívat ani chodník vedoucí z Jarolímkova náměstí k pivovaru. „Pěším budou sloužit sousední chodníky, takže uzavírka se jich dotkne jen minimálně,“ podotkla Ivana Hurtová.

Auta a autobusy budou muset využít objízdnou trasu, která povede po ulici J. Staši, Sokolovské, Bedřicha Smetany a Zabrání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x