Dozvuky fotbalového utkání: opilý fanoušek ohrožoval silniční provoz a napadal lidi

V Uherském Hradišti proběhne rizikové fotbalové utkání. Ilustrační foto
ZLÍN – Osmadvacetiletý fanoušek, který navštívil sobotní fotbalové utkání mezi Zlínem a Olomoucí, by měl ve vlastním zájmu omezit konzumaci alkoholu. Podnapilý byl už při příchodu na stadion a během zápasu hladinku ještě více prohluboval. Nikoho proto asi nepřekvapí, že po skončení utkání měl s kontrolou vlastního chování značné potíže a dopustil se několika incidentů.

Přibližně dvacet minut po šesté hodině večerní se tak strážníkům naskytl pohled na dvojici mužů, kteří odcházeli od stadionu po Benešově nábřeží. Jeden z nich bezdůvodně vstupoval do vozovky a ohrožoval bezpečnost silničního provozu.

V zájmu zajištění bezpečnosti proto na místo vyjela motorizovaná hlídka Městské policie Zlín, která měla snahu mu domluvit, aby neohrožoval sebe ani ostatní, a pokračoval na nedaleké nádraží, kde by ještě stále mohl pohodlně stihnout vlak k domovu,“ upřesnil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Mladý muž dobře míněnou radu chvíli chápal, pak zase ne, ačkoliv se mu snažil co možná nejlépe pomáhat jeho kamarád. Veškerá snaha o smírné řešení však byla marná v okamžiku, kdy opilce zaujala lávka pro pěší přes řeku Dřevnici.

Vědom si nejspíše toho, že za ním strážníci v automobilu nepřejedou, zvesela přeběhl na druhý břeh, kde poté bezdůvodně kopem zaútočil na osmnáctiletého mladíka. Tímto skutkem pomyslný pohár trpělivosti přetekl a strážníci začali dotyčného řešit pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ pokračoval Janík.

Podnapilý muž pak stál za dalším incidentem, kdy se pokusil jednoho z členů hlídky fyzicky napadnout. Nepřekvapí proto, že další okamžiky již strávil s pouty na rukou a po provedeném zdravotnickém vyšetření ho strážníci převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

Protiprávní jednání agresivního opilce, u nějž orientační vyšetření prokázalo na 1,9 promile alkoholu v dechu, bude mít dohru před správním orgánem, kde mu hrozí až dvacetitisícová pokuta,“ uzavřel Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x